Terör koridoru istemiyoruz

Yeni Şafak
04:005/09/2016, Pazartesi
G: 5/09/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ABD Başkanı Obama ile ilk kez bir araya geldi. Erdoğan görüşmede, bölgedeki terör olaylarıyla darbe girişiminin arka arkaya gelmesinin manidar olduğunu vurgulayarak, Suriye sınırında terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidardır ve dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak her ikimizin de ortak tavır almamız gerekir. Bunların karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değildir." dedi. Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. 45 dakika süren görüşme sonrası Erdoğan ve Obama gazetecilere açıklamalarda bulundu.



DARBEYE KARŞI DURUŞ İÇİN TEŞEKKÜR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Başkan Obama ile telefonla görüştüğünü anımsatarak, Obama'ya darbe girişimine karşı verdiği destek için teşekkür etti. Türkiye ile ABD'nin çok uzun süreli stratejik ortaklığının, Obama ile model ortaklığa dönüştüğünü dile getiren Erdoğan, bu model ortaklığın devam ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkinin özel olduğunu ve güçlenerek devam ettiğini söyledi.





TERÖR VE DARBE ZİNCİRLEMESİ MANİDAR


Erdoğan, “Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidardır ve dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak her ikimizin de ortak tavır almamız gerekir. Bunların karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. İyi terörist, kötü terörist olamaz" değerlendirmesinde bulundu.Türkiye'nin, Suriye ve Irak'ta DAEŞ, PKK, YPG, PYD terör örgütlerine karşı sürdürdüğü mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, “Temennimiz odur ki güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın" dedi.



GÜLEN'İN İADESİ İÇİN BAKANLAR ABD'YE GİDECEK


FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için çalışmaların hukuk çerçevesi içinde sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “15 Temmuz'dan sonraki hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD'den gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. ABD'den şu anda bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde ABD'ye hatta Adalet Bakanı'mız ve İçişleri Bakanı'mız birlikte ABD'ye gidecekler orada bu çalışmayı birlikte yapacaklardır."









#Recep Tayyip Erdoğan
#Obama
#G20
#Suriye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.