|

ABD'nin resmi evrakında 'Fethullah' detayı

ABD Ceza Mahkemesi'nin Halkbank'ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile ilgili hazırladığı resmi bir evrakta bir ayrıntı dikkati çekti. Evrakta teröristbaşı Gülen için, resmi kayıtlarda olan isim değil, FETÖ'cülerin kullandığı ifade kullanıldı.

Yeni Şafak
15:38 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:45 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Teröristbaşı Gülen'in ismi, resmiyette 'Fetullah Gülen' olarak kayıtlı iken, ABD'nin resmi evrakında 'Fethullah Gülen' olarak yazıldı.
Teröristbaşı Gülen'in ismi, resmiyette 'Fetullah Gülen' olarak kayıtlı iken, ABD'nin resmi evrakında 'Fethullah Gülen' olarak yazıldı.

ABD Ceza Mahkemesi'nin Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile ilgili jüriye gönderdiği resmi evraklarda bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

ABD'li yetkililerce hazırlanan evrakta, Türkiye'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin baş mimarı ve FETÖ'nün elebaşı Gülen'in ismi, resmiyette kayıtlı olduğu "Fetullah Gülen" şeklinde değil, FETÖ'cülerin kullandığı "Fethullah Gülen" şeklinde yazıldı.

Resmi evrakta ayrıca, terör örgütü FETÖ'den "Gülen Hareketi" olarak bahsedildi.

Rıza Sarraf ve Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD’de görülen 27 Kasım'daki jürili duruşması ertelenmişti. 4 Aralık’ta yapılacak duruşmanın
FETÖ'cülerin desteklediği savcıların iddianameyi tamamlayamaması nedeniyle
ertelenmişti.

#ABD Ceza Mahkemesi
#ABD
#Rıza Sarraf
#Halkbank
#Mehmet Hakan Atilla
7 yıl önce