|

ABD'de ilk sandık açıldı: Sadece 8 oy var

ABD'de aylardır devam eden başkanlık seçimlerinde bugün karar günü. Demokrat Parti'den Clinton'ın, Cumhuriyet Partisi'nden Trump'ın aday olduğu seçimlerde ilk sandık New Hampshire eyaletindeki bir köyde açıldı.

Yeni Şafak
10:10 - 8/11/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 11:53 - 8/11/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak
ABD'de başkanlık seçimlerinde ilk sandık New Hampshire eyaletindeki Dixville Notch köyünde açıldı.
ABD'de başkanlık seçimlerinde ilk sandık New Hampshire eyaletindeki Dixville Notch köyünde açıldı.

ABD, bugün yeni başkanını seçiyor. Aylardır devam eden seçim maratonu bugün noktalanıyor.



Başkanlık seçimleri için oy verme işlemleri başladı. Bazı bölgelerde sandıklar da açılıyor. ABD'nin New Hampshire eyaletindeki Dixville Notch köyünde sadece 8 seçmenin oy kullandığı sandıktan Hillary Clinton çıktı.



Sandıktan çıkan oylar şöyle:



Hillary Clinton:4



Donald Trump: 2



Garry Johnson: 1





New Hampshire'in Dixville Notch köyünde, 8 seçmenin oy kullandığı ve 40'a yakın gazeteci tarafından izlenen sandıktan, Demokrat Parti adayı Clinton'a 4, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı Trump'a 2, Liberteryan (Özgürlükçü) Parti adayı Gary Johnson'a ve bağımsız aday Mitt Romney'e birer oy çıktı.



Gece yarısı oy kullanılan diğer iki seçim sandığından, Clinton'a 17, Trump'a 14 oy çıkarken, Millsfield'da Trump 16 oy alarak 4 oy alan rakibine büyük fark attı.



ABD'nin New Hampshire eyalet yasalarına göre, seçmen sayısı 100'ün altında olan seçim bölgelerinde, gece yarısından sonra oy verme işlemi başlayabiliyor ve tüm seçmeler oylarını kullandıktan hemen sonra seçim sonuçları açıklanabiliyor.










#Dixville Notch ​
#Donald Trump
#Hillary Clinton
#ABD Başkanlık Seçimleri
٪d سنوات قبل