Yeni Şafak’ın 31 Mart 2024 tarihindeki Bolu yerel seçim sonuçlarına göre, Bolu il ve ilçelerindeki belediye başkanlığı seçim sonuçları, partilerin aldıkları oy oranları, açılan sandık yüzdeleri, geçerli ve geçersiz oy sayıları gibi detaylar, seçimlerle ilgili kapsamlı bilgiler sunuluyor. İşte Bolu 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası...
Bolu Seçim Sonuçları 2024
Bolu Belediye Başkanı Adayları 2024
Muhammed Emin Demirkol AK Parti
İlhan Durak MHP
Tanju Özcan CHP
Mansur Şen İYİ Parti
Veli Saçılık DEM
Bolu 2024 yerel seçim sonuçları adayların oy oranları
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bolu'da AK Parti adayı Muhammed Emin Demirkol, CHP adayı Tanju Özcan ne kadar oy aldığı, adayların oy oranları, anlık oy dağılımları ile belediye meclisi seçim sonuçları ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM, Yeğden Refah Partisi olmak üzere seçime katılan partilerin kazandıkları meclis üyesi sayılarına Yeni Şafak seçim sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bolu seçim sonuçları belediyeyi hangi partinin adayı kazandı?
Bolu seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı Tanju Özcan %52,7 oy oranı ile Bolu belediye başkanı seçilmişti. AK Parti'nin adayı Fatih Metin ise oyların %44,7'sini almıştı.
Partilerin oy pusulasındaki yerleri
Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle;
1 - AK Parti
2- İYİ Parti
3 - Sol Parti
4 - Büyük Birlik Partisi
5 - Memleket Partisi
6 - Anavatan Partisi
7 - DSP
8 - Yeniden Refah Partisi
9 - DEM Parti
10 - Türkiye Komünist Partisi (TKP)
11 - Anadolu Birliği Partisi
12 - Zafer Partisi
13 - Halkın Kurtuluş Partisi
14 - Türkiye Komünist Hareketi
15 - Bağımsız Türkiye Partisi
16 - Gelecek Partisi
17 - Yeni Türkiye Partisi
18 - CHP
19 - Emek Partisi
20 - HÜDA-Par
21 - Hak ve Özgürlükler Partisi
22 - Ocak Partisi
23 - Adalet Birlik Partisi
24 - Demokrat Parti
25 - Güç Birliği Partisi
26 - Millet Partisi
27 - Milli Yol Partisi
28 - Adalet Partisi
29 - Genç Parti
29 - Aydınlık Demokrasi Partisi
30 - MHP
31 - TİP
32 - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Parti)
33 - Saadet Partisi
34 - Vatan Partisi
Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?
Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.
Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.
Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.
Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.
Oy verme saatleri kaç?
YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.
Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.
Muhammed Emin Demirkol kimdir?
Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.
İlköğrenimini Yeniçağa'da, orta öğrenimini Bolu ve İstanbul'da tamamlayan Demirkol, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2009 yılında mezun oldu. Demirkol, Bolu'da Gerede Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde pratisyen hekim olarak göreve başladı.
Demirkol, ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 2014'te iç hastalıkları uzmanı oldu.
Van'da Bahçesaray İlçe Devlet Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı ve başhekim olarak iki yıl çalışan Demirkol, daha sonra Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde başhekimlik yaptı.
Akademik çalışmalarına da devam eden Demirkol, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Ana Bilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi ünvanını aldı.
2017 yılında Bolu İl Sağlık Müdürü olan Demirkol, bu görevi Bolu Belediye Başkan adayı oluncaya dek sürdürdü.
Demirkol, 2023 yılında doçent ünvanı almaya hak kazandı.
Akademik alanda yayınlanan birçok makale ve tebliği bulunan Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, İngilizce ve Arapça biliyor. Demirkol, evli ve üç çocuk babasıdır.
Tanju Özcan kimdir?
Tanju Özcan, 1973 yılında Bolu'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Özcan, Bolu Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalıştı.
Bolu Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği, Boluspor yöneticiliği, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Özcan, 24, 25, 26 ve 27. dönemde CHP'den Bolu Milletvekili seçildi.
24. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği de yapan Özcan, milletvekilliği döneminde çeşitli komisyonlarda görev aldı.
2019'daki yerel seçimlerde CHP'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Özcan, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor. Özcan, evli ve 1 çocuk babasıdır.