YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Mükellef kalmadı

Hükümetin kamu açıklarını yeni vergiler koyarak kapatmaya çalıştığını söyleyen MESS Başkanı Karakoyunlu, ekonominin tıkandığını belirterek, "Kimden vergi alacaklar merak ediyorum" dedi.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Genel Başkanı Erdoğan Karakoyunlu, hükümetin kamu açıklarını yeni vergiler koyarak kapatmaya çalıştığını belirterek, bu durumun sanayiciyi isyan etme noktasına getirdiğini savundu. Karakoyunlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 1994 yılında girdiği krizden hala kurtulamadığını, buna karşın hükümetlerin ekonomiye gereken ilgiyi göstermediğini savundu. Karakoyunlu, son olarak geçen 22 Kasım'daki mali krizin, sanayicinin bütün hesaplarını altüst ettiğini kaydetti.

Beklentiler altüst

"Türk sanayicisi bir türlü belini doğrultamadı. Hükümet, kamu açıklarını yeni vergiler koyarak kapatmaya çalışıyor, ancak ekonomi tıkandı. Kimden vergi alacaklar merak ediyorum?" diyen Karakoyunlu, şirketlerin mali yapısının küçüldüğü, rekabet gücünün gerilediği, ihracat ve üretiminin gerilediğini söyledi. Karakoyunlu, "Bu kara tabloya karşı, hükümet ekonomiyle ilgileniyormuş gibi yapıyor. Halbuki ekonomi 1994 yılından beri krizi atlatamadı. Geçen 22 Kasım'da yaşanan lüzumsuz mali kriz, bütün beklentilerimizi olumsuza çevirdi" dedi.

Hükümet beceriksizlik gösterdi

İş dünyasının Ekonomik İstikrar Programı'na sahip çıktığına ve desteklediğine dikkati çeken Karakoyunlu, buna rağmen hükümetin büyük bir beceriksizlik göstererek mali kriz yarattığını öne sürdü. Karakoyunlu, yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesi için hükümetin gereksiz bürokratik yapıyı ortadan kaldıramadığı görüşünü savunurken, gerekli yapısal reformların bir an önce hayata geçerilmediği takdirde yeni vergi, faiz ve kur kıskacındaki sanayicinin isyan etme noktasına geldiğini de sözlerine ekledi.




Kağıda basmak için tıklayın.

142 KİT elden çıkarıldı
1986 yılından beri 160 kuruluşta özelleştirme yapılırken, bunlardan 142'sinde hiç kamu payı kalmadı. Bugüne kadar yapılan özelleştirmelerden 6,9 milyar dolar net giriş elde edildi.
Ayakkabı da krize girdi
Ayakkabıda ithalat oranının yüzde 30'a yükseldiğini belirten İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, bu durumun yerli üretimini krize soktuğunu söyledi.
ABD'ye yazılım ihraç ediyoruz
Serbest bölgedeki ilk yazılım şirketi olan Telsoft, ABD'de bir ofis açarak Türkiye'den bu ülkeye yazılım ihraç etmeye hazırlanıyor. Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nde 1992 yılında kurulan ve 1999 yılı ortalarına kadar ABD'li NewNet şirketine yazılım geliştiren Telsoft'un Genel Müdürü Şerif A. Beykoz, öncelikle tüm ürünleri ABD'ye uyumlu hale getireceklerini belirtti. Beykoz, "Türkiye'deki telekom şirketleri az sayıda ve oldukça büyük. Bizim esas pazarımız orta ve küçük boy operatörler. ABD'de 1200'e yakın operatör var. Yakın zamanda ABD'de bir ofis açarak onlara geliştirdiğimiz Telsoft marka ürünleri sunmayı düşünüyoruz" dedi. Ürünlerin genelde mobil operatörlere yönelik olduğunu ifade eden Beykoz, Moldova ve Madagaskar'da çeşitli projeler yaptıklarını, Türk cumhuriyetleri ve KKTC'de de çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...