|

18 Ekim Salı gazete manşetleri, yerel ve ulusal gazeteleri oku

18 Ekim gazete manşetlerini okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Yağmurlu bir havanın ardından elinize bir bardak çay alarak günün tüm gazetelerini detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz. Aynı zamanda Musul'da başlatılan operasyonun tüm ayrıntılarını da gazetelerin manşetlerinden rahatlıkla öğrenebilirsiniz. İşte 18 Ekim gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:26 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 05:30 - 18/10/2016 Salı
Diğer

18 Ekim gazete manşetleri haberimizde. Musul'da başlatılan operasyonların tüm detaylarını gazete manşetlerinden öğrenebilir ve yorumlayabilirsiniz. İşte günün gazete manşetleri...







MİLLİYET



-- Irak ordusu ve Peşmerge, hazırlığı aylar süren Musul operasyonuna başladı. Ankara, göç dalgası ve terörist sızmaları sınır ötesinde karşılamak için Irak'ta 10 kilometrelik alanda tampon bölge planlıyor.



-- Maliye Bakanı Naci Ağbal, seneye kamuya en az 60,000'inin üzerinde farklı kanallardan ve sektörlerde personel alımı yapılacağını söyledi.



-- Türkiye'de elektrik aboneliklerindeki "serbest tüketici" sayısı 2.4 milyonu aştı.



-- Elektrikli otomobil piyasası oyuncusu Tesla, batarya üretimi konusunda Japon teknoloji devi Panasonic'le anlaştı.



-- Kıbrıs'ta Rum Yönetimi'nin kamuoyuna yansımayan talepleri ortaya çıktı. Müzakere sürecinde edinilen bilgilere göre Rumlar adada her dört Rum'a karşı bir Türk'ün yaşamasını dayatıyor.



HÜRRİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Musul'a girmesin! Nasıl girmeyeyim? 350 kilometre sınırım var. Tehdit altındayım. Bunun dışında kalmamız mümkün değil."



-- Temmuz ayı işsizlik oranı yüzde 10.7'ye çıktı. Bu, Şubat'tan beri görülen en yüksek oran. Dikkat çeken ise işini kaybedenlerin çoğunlukla kadın olması.



-- Enflasyonun yükselmesinden ve dalgalanmasından sorumlu tutulan gıdanın enflasyon hesabındaki ağırlığının düşürülmesi tartışma yarattı.



-- Shell Dünya Başkanı Maarten Wetselaar, Türkiye'nin doğalgazda "hub" (merkez) olma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye'ye daha fazla LNG tedarik edip doğalgaz pazarında büyümek ve Türkiye ile işbirliğini genişletmek istediklerini söyledi.



-- New York'ta tutuklu yargılanan işadamı Reza Zarrab'ın iddianameye itirazı reddedildi.



SABAH



-- Musul'u DEAŞ'tan (IŞİD) kurtarma operasyonu dün üç koldan başladı. DEAŞ lideri El Bağdadi, ilk kaçanlardan biri oldu. Operasyona Türkiye'nin eğittiği 3,000 savaşçı da katılıyor.



-- FETÖ'nün Adana'da yuvalanan ekonomik ayağına ağır darbe vuruldu. 150 milyon liralık cirosu olan Süvari Giyim ile Yağmur Mobilya gibi markaların aralarında bulunduğu 54 şirkete kayyum atandı.



-- Hükümet, 2017 bütçesinin odağına yüzde 4.4 olan büyüme hedefini koydu. Yatırımlar 78 milyar liraya çıkarken, reel sektöre 32.4 milyar TL destek sağlanacak.



-- Kayseri'de 1947'de gömüldüğü ortaya çıkan savaş uçaklarına yenileri eklendi. Alman menşeli yolcu, nakliye ve eğitim uçakları yine aynı tarihlerde ABD'nin isteğiyle gömülerek değil ama yakılarak imha edilmiş.



HABERTÜRK



-- Musul Dünya Savaşı. 36 ülke askeriyle; Irak ordusu, Şii milisler, peşmerge ve Sunni Araplardan oluşan 30,000 kişilik güç Musul'da. Zıt kutupları buluşturan operasyonun sonrası ise muamma.



-- SOCAR Türkiye Enerji AŞ, sahip olduğu 35 milyon adet Petkim hisselerini sattığını açıkladı.



-- Savaşın uzaması ve Musul operasyonunun Kerkük'e kayması halinde Kerkük-Ceyhan Petrol Boru hattının devre dışı kalabileceği, bunun da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne günlük maliyetinin 20-25 milyon dolar olduğu belirtiliyor.



-- Global Tower'ın halka arzı için 20-21 Ekim'de talep toplanacak. Yüzde 21.7'si halka açılacak şirketin arz için SPK'ya sunduğu izahnameye onay çıktı.



-- İşyerinin eve uzaklığı 45 dakikadan fazla olan çalışanların en çok olduğu ülkelerin başında yüzde 52 ile Türkiye geliyor.




#Gazete
#Gazeteler
#Gazete manşet
8 yıl önce