15 Temmuz gecesi Yusuf Çelik isimli iki kişi şehit edildi. İkisi de Yusuf gibi doğruluk peşinde ve Çelik gibi pervasız yürüdü şehadete. Yaşları, memleketleri başkaydı belki ama o gece ikisini de sokağa çıkaran güç birdi.
Çankırılı Yusuf Çelik, özel bir şirkette pazarlama bölümünde çalışıyordu. Darbe girişimini duyar duymaz sokağa koşan Çelik, telefonunu dahi yanına almamıştı. FETÖ’cü hainlerin işgal etmek istediği yerlerin başında gelen Genelkurmay Başkanlığının bulunduğu yere ilk gidenlerden olan Yusuf Çelik, tereddüt etmeden tankların önüne yattı.
Darbeci askerler tarafında şehit edilen Yusuf Çelik’in ailesi 2 gün boyunca ondan haber alamadı. Arabası Genelkurmay Başkanlığı civarında bulundu. 17 Temmuz Pazar günü son yer olarak baktıkları Adli Tıp Kurumunda şehit haberi kesinleşti.
Nasıl şehit edildiğini fotoğraftan gördüler
Şehit Yusuf Çelik’in acılı ailesi uzun süre onun nasıl şehit olduğunu bilmiyordu. "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabında, Çelik'in Genelkurmay Başkanlığı girişinde tankların önüne yattığı sırada çekilen fotoğrafını gören aile, fotoğrafı çeken muhabire ulaştı. Yusuf Çelik'in şehit olmadan önceki son fotoğrafını çeken AA Foto Muhabiri İzgi, o anları ailesiyle paylaştı. Ailesi, darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan çocuklarının kahramanlık hikayesini gözyaşları içinde dinledi.
3 çocuk babası Yusuf Çelik’in cenazesi memleketi Çankırı'ya defnedilirken, adı bir Rehberlik Araştırma Merkezi’ne verildi.