Beşikteki bebeğini bırakıp cepheye mermi taşıyan Nene Hatun'un sancağını o gece meydanlarda taşıyan kadın kahramanlardan biri de 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt’tu. Boğaz Köprüsü’nde şehit edilen Yeşilyurt, vatanına sahip çıkmak için koşarak gittiği köprüde hainlerin kurşunlarına hedef oldu.
Eminönü'ndeki bir muhasebe şirketinde çalışarak oğlu Sadık (29) ve kızı Filiz'i (32) büyüten Sevgi Yeşilyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inme çağrısının ardından dışarı çıktı ve Boğaziçi Köprüsü'nün kapatıldığını öğrenince oraya gitti. Köprüyü kapatan askerlerin karşısına dikilen Sevgi Yeşilyurt, açılan ateş sonucu olay yerinde şehit oldu.
“Vatan söz konusu olunca kaplan kesilirdi”
Sevgi Yeşilyurt'un damadı Hüseyin Sarıhan, kayınvalidesinin vatan aşığı bir kadın olduğunu söyleyerek o geceyi Yeni Şafak’a şöyle anlattı: "Vatan söz konusu olunca kaplan kesilirdi. Saat 10 civarı daha Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmadan evden çıkmış. İlk olarak Ümraniye'ye gitmiş. Sonra köprünün kapatıldığını öğrenince oraya doğru koşmaya başlamış" dedi. Kayınvalidesiyle en son 02.23'te görüşen Sarıhan, "Benden helallik istedi. O esnada köprüdeymiş. 'Ölmek var dönmek yok' dedi. Onu gören komşular ayakkabılarını yolda giydiğini söylüyor. Askerler ateş açmaya başlayınca anneme yere yatmasını söylemişler. Ama sadece o ayakta kalmış ve tankın üzerine doğru koşarken vurulmuş. Bunları o gün annemin yanında olan tanıklar anlatıyor" şeklinde konuştu.
Şehit Sevgi Yeşilyurt'un cenazesi, 17 Temmuz Pazar günü Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Şehidin ismi, İstanbul Maltepe’de bir imam hatip ortaokuluna verildi.