Çocukluğundan bu yana kanserle mücadele eden Sedat Kaplan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde tedavi için gittiği Ankara’da şehit edildi.
Şehit Sedat Kaplan, çocuk yaşta yakalandığı mide kanserini yendikten sonra geçtiğimiz aylarda kemik kanserine yakalanmıştı. Tedavi için memleketi Trabzon’dan Ankara’ya giden Kaplan, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini televizyondan öğrendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o gece halka yaptığı çağrının ardından 00.00’da sokağa çıkan Kaplan, Meclis Binası’nın önüne gitti. Kardeşi Murat Kaplan ile 00.35’te konuştu. 35 saniye süren konuşma sırasında Meclis’in önünde ve iyi olduğunu söyleyen Kaplan’ı 3 dakika sonra arayan kardeşi bir daha ulaşamadı. Kaplan, meclisin önünde mücadele ettiği darbeci hainlerin kurşunlarına hedef oldu.
Hastane misafirhanesinden şehitliğe
Ak Parti Ortahisar Gençlik Kolları’nda yönetici olan Sedat Kaplan’ın Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Oymalı Mahallesi'nde yaşayan annesi Esen Kaplan, 3'ü işitme ve konuşma engelli olmak üzere 5 çocuğu bulunduğunu söyledi. Sedat Kaplan'ın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldiğini ifade eden Kaplan, oğlunun çocukluk çağından itibaren kanserle mücadele ettiğini anlattı. Oğlunun, beraberindeki kardeşi ile 10 Temmuz'da doktor kontrolü için Ankara'ya gittiğini belirten Kaplan, 15 Temmuz akşamı hastanenin misafirhanesinde kalan çocuklarının kendisini aramadığını, bu nedenle içinde bir sıkıntı oluştuğunu dile getirerek şöyle devam etti: "O gün ot biçtim ve eve geldim. Olaylardan hiç haberim olmadı. Ertesi gün öğle saatlerinde kardeşim arayıp evine çağırdı. Kalkıp oraya gittim. Baktım herkes orada, 'ne oldu çocuklarıma mı bir şey oldu?' diye sordum. Önce, 'çocukların iyi.' dediler, bir süre sonra da olanları anlattılar. Duyunca yıkıldım.”
31 yaşındaki Sedat Kaplan’ın cenazesi, Trabzon Yorma’da defnedildi. Şehidin ismi, Trabzon’un Yomra Belediyesi tarafından bir caddeye ve Trabzon Yomra Oymalıtepe Şehit Sedat Kaplan Ortaokulu’na verildi.