Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kayıtsız kalamayarak eşi, kardeşi ve babasıyla dışarı çıkan Mesut Yağan, Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde şehit edildi. Şehidin eşi Tuğçe Yağan, polisle konuşarak ele geçirilen darbeci askerleri korumaya çalışırken, Mesut Yağan darbeci askerler tarafından vuruldu.
Şehit Mesut Yağan, şoförlük yaparak ailesine ve 3 çocuğuna bakıyordu. 7 yaşında Evrim isimli bir kızı, 2 ve 3 yaşlarında Kerim ve Metin isimli iki oğlu olan Mesut Yağan, 8 yıldır Tuğçe Yağan ile evliydi. 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla eşi, kardeşi ve babasıyla dışarı çıkan ve Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne giden Mesut Yağan ve ailesi, ilk tankı geçerek ikinci tankın yanına geldi. Tanktan çıkarılan darbeci askerin polisin elinde olduğunu gören şehidin eşi Tuğçe Yağan, polisi ikna ederek darbeci askere zarar verilmemesini sağladı. Mesut Yağan, bunun üzerine tankın üzerine çıkarak diğer darbeci askeri ikna etmeye çalıştı. Bu mücadele sürerken darbeci askerlerin kurşunuyla vurulup eşinin gözleri önünde yere düşen Mesut Yağan’ın vücudundan hızla kan boşalmaya başladı. O sırada yolda gördükleri araçları durdurmaya çalışan Tuğçe Yağan, eşinin erkek kardeşiyle beraber hastaneye gitmek için yola çıktı. Yolda birkaç kez suni teneffüs yapmayı denese de Mesut Yağan’ın ciğerleri parçalandığı için başarılı olamadı.
Eşine yolda giderken bilincini açık tutmak için adını sorduklarını söyleyen Tuğçe Yağan, eşinin ‘Metin Evrim’ cevabını verdiğini yani çocuklarının adını sayıkladığını anlattı. Gözlerini kapatırken eşinin yanında olan Tuğçe Yağan, “Başındaydım yüzüme bakarken gözlerini kapadı bir daha da açamadı” diye konuştu.
32 yaşındaki Şehit Mesut Yağan, 17 Temmuz Pazar günü Ankara’da defnedildi.