15 Temmuz gecesi istirahatte olan Mehmet Akif Sancar, acil olarak çağırıldığı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na giderken ailesiyle vedalaşacak vakit bile bulamadı. Doğu’daki görevlerinden her döndüğünde ‘Şehit olmadan geldim’ diyen Sancar’a şehadet Ankara’da nasip oldu.
Annesinin isteğiyle polis olan Şehit Akif Sancar, İzmir’de polislik okulunu okuyup, Balıkesir’de özel harekata girdi. Güneydoğu’da ilk görev yeri Tunceli olan Sancar; Iğdır, Ankara, Şırnak’ta görev yaptı. 8 ve 13 yaşlarında 2 kızı, 15 yaşında bir oğlu olan Sancar, 45 yaşındaydı.
Göreve çağırıldığı sırada istirahatte olan Mehmet Akif Sancar, bir buçuk aydır Cizre’de görev başındaydı. Saat 22.30 sıralarında gelen telefon sonrasında evden koşarak çıkan ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na giden Sancar, saat 23.57’de eşiyle yaptığı görüşmeden 6 dakika sonra atılan bomba nedeniyle şehit oldu.
2 gün boyunca haber bekleyen ve şehidin operasyonda olduğunu düşünen aile fertleri, 17 Temmuz Pazar günü Sancar’ı aramaya başladı. Aile, DNA testi yaptırarak kimliği tespit edilemeyen naaşlardan birinin Mehmet Akif Sancar’a ait olduğunu öğrendi.
Bir dahaki bayrama şehit
Her işe gidişinde ailesiyle vedalaşan Mehmet Akif Sancar, o gün göreve çağırıldığında şehadete koşarak gitti. Bayramda 2 şehit arkadaşının mezarını ziyaret eden ve mezar başında, “Bir dahaki bayramda yanınızda olurum” diyen Sancar’ın şehadet arzusu, 15 Temmuz’da, o en uzun gecede gerçekleşti.
Şehit Mehmet Akif Sancar’ın ismi, Ankara Etimesgut’ta bir ilkokula ve Muğla Dalaman’da bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.