15 Temmuz gecesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne giden ve oradaki saldırıları sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlayan İsmail Kefal, üzerine çıktığı tankın namlusu başına çarpınca şehit oldu.
Şehit İsmail Kefal, 15 Temmuz gecesi İstanbul’daki köprülerin kapatıldığını duyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını beklemeden mahalledeki arkadaşlarıyla birlikte darbe girişimine karşı koymaya gitti. Arkadaşlarıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne varan Kefal, orada gördüğü olayları sosyal medya üzerinden canlı yayına bağlanarak çekmeye başladı.
Köprüde çatışmanın ortasında kalan İsmail Kefal, FETÖ’cüler tarafından vatandaşlara doğru sürülen tankın ilerlemesini engellemek için üzerine çıktı. Kefal, tankın üzerindeyken darbeci asker namluyu döndürdü. Haberleşme antenine tutunarak ayakta kalmayı başaran İsmail Kefal, namlunun başının sağ yanına çarpmasına engel olamadı. Başına aldığı darbeyle ancak 200-300 metre yürüyebilen Kefal daha fazla dayanamayarak yere yığıldı.
İsmail Kefal’in şehadet haberi ailesine gece saat 02.30 sıralarında verildi. Kefal’in naaşı, 16 Temmuz Cumartesi günü Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak vasiyeti üzerine, Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Karademir köyünde, 2001 yılında vefat eden babası Murat Kefal'in yanına defnedildi.
Hayatını annesine adadı
32 yaşında şehit olan İsmail Kefal, Giresun’da büyüdü. 21 yaşında İstanbul’a gelerek bir otelde garsonluk yapmaya başladı. 2001 yılında babasını kaybeden Kefal, annesi ve kız kardeşine bakmak için çabalıyordu. Şehidin acılı annesi Nurten Kefal, oğlu ile gurur duyduğunu vurgulayarak, "Sözün bittiği yer. Rabbim kimseye evlat acısı vermesin. Bu da benim imtihanım. Benim bir tanecik yavrum vardı. Vatan sağ olsun. Bu vatan elde gitmesin diye o şehit oldu. Bir tane daha olsa feda olsun vatana." açıklamasında bulundu.
Şehit İsmail Kefal’in ismi, memleketi Giresun’da bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.