15 Temmuz gecesi FETÖ askerlerinin darbe girişimine karşı Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına giderek direnen 41 yaşındaki Akın Sertçelik’in cenazesi kimsesiz ve sahibi bulunamayan cenazelerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumun’da bulundu. Çünkü yataktan kalktığı kıyafetiyle yürüyerek köprüye ulaşan Sertçelik, yanında cüzdanını ve kimliğini almamıştı.
15 Temmuz gecesi darbe girişimini annesinin telefonuyla öğrenen Akın Sertçelik, televizyonu açtı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “meydanlara çıkın” çağırısını duydu. Eşinden bir bayrak getirmesini isteyen Sertçelik, evinin camına Türk bayrağını astıktan sonra üzerindeki pijamalarla, yanına sadece telefonunu alarak evine 15 dakika uzaklıkta olan Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına gitti.
“Cumhurbaşkanımız dönün demeden dönmem”
Eşiyle en son olarak sabah namazında konuştuklarını söyleyen Sema Sertçelik, Akın Sertçelik’in, “Cumhurbaşkanımız evlere dönün demeden dönmem” dediğini aktardı.
Eşinden bir daha haber alamayan ve 16 Temmuz gününü elinde kimlikle eşini aramakla geçiren ve sonunda kimsesiz ve sahipsizlerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’nda bulan Sema Sertçelik, eşi için “Ben razıyım Allah'ım da razı olsun ondan” dileğinde bulundu.
2 çocuk babası 41 yaşındaki Akın Sertçelik, 2004 yılından bu yana taksi şoförlüğü yapıyordu. Asıl mesleği alakart ustalığı olan Sertçelik’in en sevdiği şey ise eşine ve çocuklarına yemek yapmaktı.
Şehit Akın Sertçelik’in ismi, İstanbul Ataşehir’de bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.