EDISYON:

Uşak Müftülüğü Kutlu Doğum'a hazır

Cemal Kocabaş
00:0014/04/2009, Salı
G: 14/04/2009, Salı
Yeni Şafak
Uşak Müftülüğü Kutlu Doğum'a hazır
Uşak Müftülüğü Kutlu Doğum'a hazır

Uşak İl Müftüsü Osman Akdemir Kutlu Doğum Haftası için planlanan programla ilgili bilgi verdi. Müftüsü Osman Akdemir; ildeki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 14 Nisan'da ziyaret ve karanfil dağıtımı ile başlayarak, 17 Nisan Cuma günü Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde Kutlu Doğum Aşı ikramı ile sona ereceğini bildirdi.

Müftü Akdemir programın ayrıntılarıyla ilgili şunları söyledi: "Vatandaşlarımız arasında birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasının sağlanması, dini duyarlılığımızı ve milli bütünlüğümüzü canlı tutacak çalışmalar yapılmasını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, Hz. Peygamberin miladi doğum tarihi olan 20 Nisan tarihini içine alan hafta (14-20 Nisan arası) Başkanlığımız, İl ve İlçe Müftülükleri, Yurt Dışı Din Hizmetleri Müşavirlik ve Ateşeliklerimiz ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, kampanya, yarışma ve tanıtıcı faaliyetlerle Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır" Hafta içinde yapılacak etkinliklerde "İslam da Aile" konusunun ele alınacağını kaydeden Akdemir, "Anayasa doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşün dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek Hz. Peygamberi daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak ve anlatmak, toplumda peygamber sevgisini yaymak, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek, bu vesile ile toplumu din konusunda aydınlatıcı, İslam dininin ahlak kurallarını ve Hz. Peygamber'in örnek yaşayışını tanıtıcı çalışmalar yapılmaktadır. Bu yıl kutlamalarda "İslam'da Aile" konusu merkeze alınmıştır" diye konuştu.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.