EDISYON:

Turizm cenneti Maldivler'den İzmir'e işbirliği çağrısı

Kenan Tokgöz
00:0024/06/2008, Salı
G: 24/06/2008, Salı
Yeni Şafak
Turizm cenneti Maldivler'den İzmir'e işbirliği çağ
Turizm cenneti Maldivler'den İzmir'e işbirliği çağ

Hint Okyanusu'nun adacıklar devleti olan Maldivler Cumhuriyeti'nden, Kalkınma ve Planlama Bakanı Hamdun Abdullah Hamid ile Altyapı ve İnşaat Bakanı Maoruuf Jamel, işbirliği çağrısında bulunarak İGİD'in konuğu olarak İzmir'e geldiler.

Dünya'nın her ülkesini potansiyel pazar olarak değerlendiren İzmirli Genç İşadamları Hint Okyanusu'nun adacıklar devleti olan Maldivler'den Kalkınma ve Planlama Bakanı Hamdun Abdullah Hamid ile Altyapı ve İnşaat Bakanı Maoruuf Jamel, İGİD'in konuğu olarak İzmir'e geldiler. İGİD Başkan Vekili Refik Uzun, "İlk defa Maldiv'den resmi bir heyetin ziyaretiyle onurlandık. İyi değerlendirmeyi umudediyoruz" dedi.


TURİZM VE BAĞLI SEKTÖRLERDE ORTAKLIK

İGİD 'in üyeleri arasında bulunduğu TUSKON (Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu) tarafından bu yıl İstanbul'da ikincisi düzenlenen Türkiye-Asya / Pasifik Dış Ticaret Köprüsü'ne katılan Maldivler Cumhuriyeti Bakanları Hamid ve Jamel, İGİD'İn konuğu olarak geldikleri İzmir'de iş adamaları ile bir araya gelerek, Turizm konusunda Türkiye'nin deneyimlerin yararlanmak istediklerini belirtti. Konuk bakanlar, turizmden inşaata, kültür balıkçılığından mobilyaya birçok sektörde İzmirli işadamlarının üretim gücünden yararlanabileceklerini kaydettiler.


"HAVAALANI VE LİMANLARIMIZI SİZ YAPIN"

İGİD üyeleri ile bir araya gelen Maldivler Cumhuriyeti'nin Kalkınma ve Planlama Bakanı Hamdun Abdullah Hamid yaptığı konuşmada turizme Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek İGİD üyelerini Maldivler 'e davet etti. Türk yatırımcıların gelmeleri halinde her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade eden Hamid, Maldivler'de çok sayıda ülkden girişimcinin bulunduğunu ancak kendilerinin, çok yakın gördükleri Türkleri, ülkelerine beklediklerini kaydetti. Altyapı ve İnşaat Bakanı Maoruuf Jamel ise ülkelerinin yeni havaalanlarına ve büyük tonajlı gemilerin yanaşabileceği limanlara ihtiyacı olduğunu belirterek, 'Sizin bu konudaki başarılırınız bilinmekte. Havaalanı ve limanlarımızı siz yapın. Bu konudaki desteklerinizi bekliyoruz' dediler


KÜÇÜK AMA PAZARI BÜYÜK BİR ÜLKE

İGİD' in son yıllarda gerçekleştirdiği dış ticaret açılımının hedefinde KOBİ 'lerin olduğunu hatırlatan İGİD Başkan Vekili Refik Uzun ise Maldivler'in hızla büyüyen turizm sektörünün ihtiyaçlarının tamamen dış kaynaklı tedarik edildiğini hatırlatarak, "Otel giydirmeden, otel ekipmanlarına, inşaattan yapı ürünlerine İzmir'de güçlü bir üretim altyapısı var" dedu. İzmirli üreticiler Maldivler'deki turizm sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabileceğinin de altını çizen Uzun, ülkede bulunan turistik tesislerin ihtiyacının da içeriden karşılandığını belirterek, "Özellikle İzmirli üreticiler turizm sektörünün ihtiyaçları konusunda deneyimli"dedi. Maldivler'e tatile giden turistlerin dünyanın en zengin insanları oyduklarını ve büyük paralar bırakarak bu ülke ekonomisini zenginleştirdiklerini vurgulayan Uzun, "Küçük ama pazarı büyük bir ülke. Maldivler 'in ekonomi ile ilgili en önemli iki bakanını İzmir'e getirerek Bölgemiz'in üretim gücünü yakından tanıtma imkanı bulduk" dedi.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.