EDISYON:

Şahinbey'de gıda yağları denetimi yapıldı

Zabit Durmuş
00:0024/09/2010, Cuma
G: 24/09/2010, Cuma
Yeni Şafak
Şahinbey'de gıda yağları denetimi yapıldı
Şahinbey'de gıda yağları denetimi yapıldı

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri ve Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile yapılan gıda denetiminde kızartma türü gıda üretimi yapan dürümcü, tatlıcı vb. işyerlerinde kullanılan yağların 5179 sayılı gıda kanunu kızartma tebliğine uygunluğu kontrol edilerek insan sağlığını tehdit edip etmediği kontrol edildi.

Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri ve Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğünce yapılan denetimde Yağ Ölçüm cihazı kullanıldı. Yetkililer ölçüm cihazı ile yağın bozuk olup olmadığını ve polaritesinin ölçülebildiğini belirttiler. Cihazın 170-200 derece arasındaki en uygun sıcaklıkta ölçüm yapılarak 3 saniye içinde ölçerek yağın atık yağ haline gelip gelmediğini kontrol ettiklerini bildirdiler. Yetkililer vatandaşın sağlığını tehdit eden atık yağların kansorejen etkisine dikkat çekerek gıda üretimi yapan iş yerlerinde kullanılan yağların, yönetmeliklere uygun olması gerektiğini belirttiler. Ölçüm sonucu 25 derece altında bulunan yağların, kızartma yağı tebliğine uygun olduğunu belirttiler. Denetimlerde Şahinbey Zabıta ekipleri, işyerlerinde ruhsat denetiminin yanı sıra, el ve tırnak temizliği,eldiven bone kullanımı ve günlük temizlik kurallarına uyulması hijyenin sağlanması konusunda iş yeri sahiplerini ve çalışanları uyardı.Yetkililer tarafından 5179 sayılı kanununca kızartma yağı yönetmeliklerine uygun olmayan işyerleri hakkında ihtarda bulunuldu.




Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.