EDISYON:

Numan Kurtulmuş Trabzon'da

Metin Kurt
00:0029/12/2008, Pazartesi
G: 29/12/2008, Pazartesi
Yeni Şafak
Numan Kurtulmuş Trabzon'da
Numan Kurtulmuş Trabzon'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'de bir zihniyet ve dışa bağlılık krizi yaşandığını ileri sürerek iktidarın en güçlü alternatifinin de Saadet Partisi olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Türkiye Buluşmaları kapsamında çıktığı Karadeniz turunda Giresun'dan sonra Trabzon'a gelen Numan Kurtulmuş, 19 Mayıs Spor Salonu'nda partililere hitap etti. Salona girişinde coşkuyla karşılanan Kurtulmuş, partilileri selamladı. Konuşmasına İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısına tepki göstererek başlayan Kurtulmuş, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde bir katliam yaptığını söyledi.

Uluslararası kuruluşları ve insan hakları örgütlerini göreve çağıran Kurtulmuş, Türkiye'nin de tepki olarak İsrail'deki büyükelçisini geri çekmesi, İsrail'in de Ankara'daki büyükelçisinin ülkesine gönderilmesi gerektiğini ifade etti. Salonu dolduran çok sayıdaki kişi İsrail'i kınayan sloganlar attı.

Konuşmasında iktidarın politikalarını eleştiren Kurtulmuş, iktidarın en güçlü alternatifinin de Saadet Partisi olduğunu kaydetti. SP'nin Trabzon Belediye Başkan adayı Mahmut Çizmecioğlu'na destek isteyen Kurtulmuş, Milli Görüş ile Trabzonspor'un kaderi arasında da bağlantı olduğunu kaydetti. Daha sonra partisine yeni katılan üyeleri temsilen 7 yeni üyeye rozet takan Numan Kurtulmuş, Trabzon'daki belediye başkan adaylarıyla birlikte gövde gösterisi yaptı.



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.