EDISYON:

Fas ile ticari köprü kuruldu

Yeni Şafak
00:0010/05/2010, понедельник
G: 10/05/2010, понедельник
Yeni Şafak
Fas ile ticari köprü kuruldu
Fas ile ticari köprü kuruldu

Fas Krallığı'ndan gelen Kenitra Valiliği Heyeti, AKTİSAD'ın misafiri oldu. Kenitra Belediye Başkanı Aziz Rabbah, Konyalı işadamı ve sanayicilerle ortak yatırımlar yapmak istediklerini kaydetti. Ardından Konyalı sanayici ve işadamları inşaat, yapı, tarım, mimarlık, endüstri ve turizm sektörlerinde ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Fas Krallığı'ndan gelen Kenitra Valiliği Heyeti, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (AKTİSAD) misafiri oldu. Ilgın Belediyesi ve Ilgın Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD) davetiyle Konya'ya gelen heyet, AKTİSAD'da düzenlenen Fas Ülke Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Kenitra Belediye Başkanı Aziz Rabbah, Konyalı işadamı ve sanayicilerle ortak yatırımlar yapmak istediklerini kaydetti. Fas'ın ticari ve ekonomik durumuyla ilgili AKTİSAD üyesi işadamlarının sorularını yanıtlayan Rabbah, bölgelerindeki fırsatlar hakkında bilgiler verdi. Ülke tanıtım toplantısının ardından Fas'tan gelen işadamlarıyla Konyalı sanayici ve işadamları inşaat, yapı, tarım, mimarlık, endüstri ve turizm sektörlerinde ikili iş görüşmeleri yapıldı.


KENİTRA, KONYA'YA ÇOK BENZİYOR

Kenitra Belediye Başkanı Aziz Rabbah, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Fas ve Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler tarihi ve kültürel alanda her zaman olagelmiştir. Bizim Konya'ya yaptığımız ziyaret bu güçlü ilişkileri pratiğe dönüştürmek ve iki ülke arasındaki ticari bağları geliştirmek amacıyladır. Beraber çok güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Fas'la ticaret yapan işadamlarının Türkiye'den çok daha fazla kazanç elde edeceğini söylemek istiyorum. 2 milyon nüfuslu olan Kenitra, Konya'ya çok benzemektedir. Kenitra ticari ve ekonomik açıdan Fas'ın yükselen şehirlerindendir. Gelişen sanayi ve endüstri dikkat çekmektedir. Dünyanın çeşitli ülkeleri Fas'taki imkânlardan yararlanmak için geliyor, biz özellikle Türk işadamı ve sanayicilerin bizimle birlikte hareket etmesini istiyoruz. Kenitra'da ticari faaliyette bulunacak Konyalı işadamı ve sanayicilerimize her türlü kolaylığı sağlayıp yardımcı olacağız. Avrupalı yatırımcılar Fas'ı keşfetmiş ve ticari ilişkileri geliştirmeye çalışıyorlar. Biz Türkiye'nin bu avantajlardan yararlanmasını, geç kalmamasını, kardeşliğimizi güçlendirmesini istiyoruz. Özellikle genç işadamlarımızın karşılıklı çok iyi ticari ilişkiler kuracağını düşünüyoruz" Programın sonunda AKTİSAD İkinci Başkanı Doğan Aydın, Başkan Rabbah ve Oral'a Hz. Mevlana'nın yedi öğüdünün bulunduğu tablo hediye etti.



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.