Siyaset mekanizması sokağı etkilemeyi hedefleyen bir iletişim sanatı ise bu aralar ana muhalefet partisinin genel başkanı ve iki büyükşehir belediye başkanı bu sanatın kara mizahına katkı sunmakta yarışıyor. Milyon milyon kesilen konser faturalarının parti içi çekişme sonrasında ortaya çıkmasıyla çareyi AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesine “198 milyon lira bir konser için harcandı” iddiasında bulan ana muhalefet cephesinde Manisa yöresine ait türküler çalınıyor. Ancak mesele, bu iddianın asılsız çıkmasından çok daha büyük bir hikâyeye işaret ediyor: CHP’nin kendi içinde yaşadığı stratejik savaşlar ve liderlik mücadelesinin yansıması her geçen an gün yüzüne çıkıyor. Dile kolay belki ama 198 milyon lira hem de konser için! Gerçi 69 milyon lira bir konsere ödeme yapan anlayış için 198 milyon çerez parası gibi duruyor. Böyle bir iddiayı elinde somut kanıtlar olmadan genel başkana söyleten mekanizma kendini çaresizlik kuyusunda bulan genel başkanı kurtarmak için hamle dahi yapmıyor, yapamıyor. “Vurur yüze ifadesi bir ufak aç da içelim bitanesi” çaresizlik deminde masada kendine yer buluyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üzerinden başlayan 198 milyon lira tartışması, aslında CHP’nin bu liderlik yarışıyla doğrudan ilgili gibi duruyor. Özgür Özel’in bu iddiayı dile getirmesi, kendisini daha agresif bir muhalefet lideri olarak konumlandırma çabasının bir ürünüydü belki. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin AK Parti’nin genetik kodlarına uygun reaksiyonu bir anda Özel’in gerçeklikten kopuk bir siyasetçi olarak algılanmasına yol açmışa benziyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ise bu olay karşısında sessiz kalmayı tercih etmesi “bırakalım Özel kendi yarattığı krizle baş başa kalsın” anlayışının bir yansıması gibi duruyor.
Muhalefet belediyelerinin yüksek bütçeli konser politikası, halkın belediyecilikten beklediği temel hizmetlerin gölgelenmesine neden oluyor. Enflasyon nasıl ki vatandaşın alım gücünü zedeliyor, bu tür şov belediyeciliği de halkın belediyecilik algısını gittikçe zedeliyor. Belediyecilik, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik somut ve etkili hizmetlerle ölçülüyor belki ancak muhalefet, “şov enflasyonu” yaratırken gerçek hizmetleri göz ardı ediyor. Bununla da yetinmiyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 140 bine yakın genç için 16 Adet Bilgi Evi, 12 Adet Akademi Lise, 5 Adet Gençlik Merkezi, 5 Adet Gençlik Kampı ve 98 spor okulunda spor, kültür-sanat, eğitim ve sosyal faaliyetleri başta olmak üzere neden 198 milyon lira harcadın diye soruyor.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.