1958’de Akdağmadeni/Yozgat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat’ta tamamladı. 1979 yılında Ankara Meslek Yüksek Okulu Kamu Sevk ve İdaresi Bölümü’nü bitirdi. Ankara’da Yem Sanayi Türk A.Ş.’de iki dönem, memur, şef ve ticaret müdürü, Kırıkkale Üniversitesi’nde daire başkanı ve genel sekreter yardımcısı, Kırıkkale, Mersin ve İstanbul’da özel kuruluşlarda yönetici olarak çalıştı. Kayıtlar, Hece ve Hece Öykü dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. Net ortamında Edebistan.com adlı elektronik dergiyi kurdu, editörlüğünü üstlendi. Kanal7’de Sözgelimi adlı haftalık kültür-sanat-edebiyat programını hazırlayıp sundu ve Yeni Şafak Kitap Eki’nin yayın danışmanlığını yaptı. Halen Yeni Şafak’ta köşe yazısı yazan Lekesiz, TRT Türk Gündem Kültür Sanat Programı’nın danışmanlığını yapıyor ve Süleymaniye’de sahafiye işletiyor. Edebiyat hayatına, Mavera dergisinde başlayan yazarın eleştiri, öykü, deneme, inceleme yazıları ve söyleşileri, kurucuları arasında yer aldığı dergilerin dışında Yedi İklim, İlim ve Sanat, Yom Sanat, Dergâh, Kafdağı, Düzyazı Defteri, İmge Öyküler, Eşik Cini, Varlık, Notos, İtibar, Dünyanın Öyküsü, İSMEK El Sanatları dergileriyle, Yeni Şafak, Vakit, gazetelerinde Yeni Safak Kitap ve Star Kitap eklerinde yayınlandı. Yeni Türk Edebiyatında Öykü adlı çalışmasıyla Türkiye Yazarlar Birliği 2001 Yılı Edebi Tenkit Ödülü’nü kazandı. Yazarın; Mimlerin Abecesi, Hasan Aycın Çizgilerinden Örneklerle Çizgi Sanatında Dil ve Mesaj, Sevgilinin Evi, Şirazeden Şirazeye, Öykü İzleri, Yeni Türk Edebiyatında Öykü, Öyküce Konuşmalar, Hüseyin Su Kitabı Kuramdan Yoruma Öykü Yazıları, Ateşten Kelimeler, Minarenin Kılıfı, Sanat Bizim Neyimize, Sanat ve..., isimleriyle yayınlanmış kitapları mevcuttur.
Adımız insan, unutmak anlamındaki nisyan kelimesiyle aynı kökten geliyor.
Unutmamak geçmişe saplanıp kalmak demek.
Unutmaksa ancak yaşamakla edinilebilecek tecrübelerin kaybolması; iradenin, örneklerinden yoksunlaşarak ferdileşmesi ve fevrileşmesi!
Hasılı unutmakla unutmamak, insani bir paradoksun temel dinamikleri!
Gerçi, bizim toplumumuzdaki tarihsel hafızasının on yedi günle sınırlı olduğunu keşfetmiş araştırmacılar. Yani bizim için problem yok; biz unutmak istemesek de on yedi gün sonra zaten unutuveriyormuşuz.
İşte 17 Aralık 2013 tarihi! 15 Temmuz’daki silahlı darbenin ön hazırlığı olan bu tarihin üzerinden yedi yıl geçti. Onu unuttuk mu? Aslında evet! Yoksa “FETÖ örgütü yargılamalarında daha insaflı olunmasını” tavsiye edebilen 70’lik şişelere nasıl tahammül edebilirdik?
Ama yine de bütünüyle unutmadık ya da ben böyle umuyorum; en azından tarihin onu unutmayışı bir tür teselli armağanı gibi görünüyor.
Bu bağlamda ve bu vesileyle 24.12.2013 tarihli şu yazımı hatırlatmamın yararlı olacağını sanıyorum.
Tiyatronu gördük; rol kabiliyetini teslim ettik; bedduanı ve ona ‘amin’ efektleriyle katılanları duyduk!
Hem bizler daha neleri duyarak geldik bu günlere biliyor musun çelebi?
Bedduanın, hele hele onu Müslümanlara yöneltmenin Fıkhi hükmünü sana öğretecek değilim, çünkü sen onu çoklarından iyi bilirsin.
Yok yok korkma! Hizmet Örgütü’nün Nur Cemaati’ndan ayrılıp uluslararası ‘gizli’, örgüt olma siyasetinin tarihini anlatmayacağım. (...)
Son beş yıldır duyduklarımızdan söz edeceğim sadece.
Doğuya gittiğimizde duyduğumuz, bir hükümet üyesinin mezhep değiştirdiğine dair iftiralardan başlayayım.
‘Abi, Amerikadan gönderilen abiler diyor ki…” şeklinde başlayıp, İran’a gidiş sayısı her rivayette artarak süren bir iftira.
Bunu duyduk!
Batıya geldiğimizde, Başbakan’la ilgili iftiraları duyduk.
‘Uyarı için, hata yapmayın diye…’ şeklinde başlayıp, kimi kurumların yöneticilerine sunulan kimi dosyaların duvarlara fırlatıldığını; seslerini normal yoldan duyuramadıklarını iddia edenlerin konuyu Örgüt’e havale ettiklerini söyleyenlerin kutu kutu iftiralarını!
Daha neler neler duyduk biliyor musun çelebi?
NTV’nin bir öğle haberinde Amerikan Wall Street Journal gazetesine ‘Gördüğüm şeyler hoş değil. Çirkin şeylerdi’ diyerek Mavi Marmara olayını ve dolayısıyla oradaki şehitleri ‘çirkin’ olarak tanımladığını, bununla da yetinmeyip ‘Organizatörlerin İsrail’in onayı olmadan hareket etmesini otoriteye baş kaldırı olarak’ nitelediğini duyduk.
Bitmedi çelebi, o haberde şunu da duyduk:
Örgüt’e yakın bir derneğin Gazze’ye yardım götürmek istediğine, ancak onlara İsrail’den izin almaları gerektiğini söylediğine ilişkin ifşayı da duyduk.
Gün oldu Kudüs’e düştü yolumuz.
Orada ne duyduk ve gördük biliyor musun çelebi?
O derneğin, İsrail’e muhalefet eden Müslümanların gönlünü, İsrail’e muhabbetten yana çelmeye çalıştığını duyduk.
Başka türlü olması mümkün müydü?
Gazze’ye insani yardım götüren sivil ve silahsız insanların üstüne ağır silahlarla gözleri dönmüş olarak saldıran işgalci güçlerin, hele de Türkiye’den bir yardım derneğinin faaliyetine kendilerine hizmeti esas almazsa izin vermeleri söz konusu olabilir miydi?
Daha neler mi duyduk?
Başbakan’a ameliyat masasında reva görülen zulme ilişkin duyduklarımız çokça yazılıp söylendi, onları geçelim.
MİT kalkışmasında İsrail ve Amerika eksenli, salt onların çıkarları doğrultusunda hazırlanmış ataklar da yine çokça yazılıp söylendiği için gecelim.
Hatta, 28 Şubat’ta ‘füruat’ yaklaşımıyla Müslümanların yalnız bırakılışlarının nedenlerine dair duyduklarımızı, tanıklıklarımızı geçelim.
(...)
Hadi, istersen duyduklarımızın hepsini geçelim çelebi.
Ama kasetçiliğini geçmeyelim!
Duyduklarımızı da bir kenara bırakarak soruyoruz çelebi:
Bunu Hizmet Örgütü yapmadı diyecek en küçük ihtimal, kırıntı kabilinden olsun bir iyi niyet bırakıldı mı ortada?
Evet bağırmana gerek yok; duyuyor ve görüyoruz olan biteni çelebi!”
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.