Kadir Has Üniversitesinde Bankacılık Finans doktorasını bitirdi. Doktora tezi “Kurumsal yönetim uygulamalarının finansal performansa etkileri ve Türkiye uygulaması”dır. İhtisas alanına bu tez ile birlikte “Corporate Governance” kurumsallaşma eklenmiştir.
2000 yılından başlayarak bilişim sektöründe Uzak Doğu ile yıllarca ticaret yaptı. Bu vesile ile Güney Çin, Hong Kong, Tayvan ve Güney Kore’de uzun yıllar geçirdi.
Birden fazla özel şirkette yönetici ortaklık yapmaktadır. Otomotiv sektöründe 1993 yılından itibaren Alman, Japon, Güney Kore ve Hindistanlı meslektaşlarıyla çalışıyor. Yatırım danışmanlığı kapsamında birçok şirketin satın alma ve birleşmesinde aktif rol üstlendi.
“Kurumsallaşma ve Elektronik İş Akış Yönetimi” üzerine çalışmalar yapmakta ve bunu kitap haline getirme çabasındadır. 2017 yılından itibaren Yeni Şafak gazetesi, Derin Ekonomi, Z Raporu dergilerinde makaleleri düzenli olarak yayımlanmaktadır.
Son bir ayda tarafıma ulaşan soruların önemli çoğunluğa vergi affı ve birçok tüzel kişiliğe gelen vergi uyarı yazıları hakkında olmuştur.
Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya alınan program uyarınca 2024 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi verecek yaklaşık 500 bin mükellef üzerinden yapılan risk analizleri neticesinde ortaya çıkan, yaklaşık yüzde 10 civarı mükellefin riskli grup olarak tanımlanması ve bunlara riskleri hakkında uyarı mektubu gönderilmesi işlemidir.
Bu şekilde Bakanlık ilk elden gelirlerini arttırmayı hedeflerken, muhtemel incelemeye tabi olacak kurumların olası vergi cezalarından korumayı da amaçlamıştır.
Ayrıca kısıtlı denetim kaynaklarının verimli yönetimi açısından da bu adım önem arz etmektedir.
• Dönem içerisindeki gerek nakit kaynaklı gerekse banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılan tahsilatların brüt satış hasılatına intikal ettirilip ettirilmediği,
• Dönem içerisinde maliyetlere dahil edilen tutarların doğruluğu,
• Safi kurum kazancının doğru hesaplanıp hesaplanmadığı,
• Zarar mahsubuna ilişkin işlemlerin doğruluğu,
• İndirimlerin doğruluğu,
• Kurum kazancının tespitinde indirim olarak dikkate alınması mümkün olmayan giderlerin kanunen kabul edilmeyen gider olarak dikkate alınıp alınmadığı,
• Vergi güvenlik müesseseleri ile ilgili uygulamaların doğruluğu,
• İstisna uygulamalarında gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığı,
• Kurumlar vergisi matrahının hesaplanmasına yönelik işlemlerin kontrolü,
• Kurumlar vergisinin hesaplanmasına yönelik işlemlerin kontrolü,
• Vergi Usul Kanunu’nda yer alan değerlemeye ilişkin işlemlerin kontrolü,
• Vergi Usul Kanunu’nda yer alan enflasyon düzeltmesine ilişkin işlemlerin kontrolü,
Bu nedenle gayri resmi işlemlerin çok daha rahat ortaya çıkarılacağı bir süreç önümüzde belirmektedir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada çok net bir duruş sergileyerek kesinlikle bir vergi affı gündemleri olmadığını ve bu tarz söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Şahsi fikrimce 2026 son çeyreğine kadar vergi affı gelmesi mümkün görünmüyor. Ancak 2027 ve sonrasında bir af belki mümkün olabilir.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
valla bu bence yanlış... ne demek vergi affı???... peki vergisini ödeyen enayi mi???... vergi den muaf olmak ancak ve ancak faaliyet sona erdiğinde mümkün olmalıdır... ve asla vergi affı da söz konusu olmamalıdır... bu düpedüz siyasi rüşvet değilse nedir???... şahsen ben tüccar olsam af gelir/ gelecek ise ne diye ödeyeyim???... bu zihniyet çok zararlı... vergi oranı yükseltilir düşürülür ama herkes için olur... ödeyen enayi yerine konulur ise adalet nereye düşer???...
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.