31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin bekası ile yakından ilgili olduğu analizini yaparken eksik bile ifade etmişiz. Zira Türkiye tıpkı Gezi Kalkışması’nda, 17/25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da olduğu gibi 31 Mart’ta da sandık üzerinden yeni bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı. İlçe seçimleri ile büyükşehir seçimleri arasındaki tutarsızlıklar ve çalma yöntemlerinin birçok sandıklarda benzerlik göstermesi oy hırsızlığının organize ve planlı bir şekilde yapıldığını gözler önüne serdi.
Organize hırsızlık ve hile yöntemleriyle oylar üzerinden milli irade teslim alınmak istenmişti. Birçok sandıkta AK Parti’ye yüzlerce oy verilmesine rağmen sandık birleştirme tutanaklarına sıfır oy yazıldığı, yüzlerce sandıkta, AK Parti’ye verilen binlerce oy tutanaklara geçirilirken kasıtlı olarak satır kaydırılarak başka adaylara yazılması gibi hile’lere başvurulduğu ortaya çıkarıldı. Ancak yetkililerce ‘asıl darbenin’ ise sandıkta AK Parti’ye verilen oyları geçersiz saymak için akıl almaz gerekçelere başvurularak gerçekleştirilmek istendiği belirtildi. Buna göre pusula zarfında muhtar adayına verilen oy yok diye kullanılan oyun tümden geçersiz sayıldığı gibi skandal örnekler olduğu kaydedildi. Organize bir şekilde AK Parti adayı Binali Yıldırım’a verilen 10 binlerce oyun yok sayılmasını sağlayan tutanakları hazırlayanlar, oyları başka partilere yazan kişiler ve usulsüzce geçersiz sayılan oyların arkasında kim ya da hangi örgütlerin bulunduğu ise araştırılıyor. Bu sorunun cevabını ise FETÖ’de uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunmuş Akit Gazetesi yazarı Latif Erdoğan cevaplıyor. ’’Böylesi organize hırsızlığı, böylesi sistemli bir sahteciliği, önceki sabıkalarını da (bütün eğitim ve kamu birimlerine ait sınav sorularını çalmak gibi) nazara alırsak FETÖ’den başkası beceremez. Binlerce, yüz binlerce Milli İttifak oyunu çaldılar, çaldıkları oyları zillet ittifakına boca ettiler. Hırsızlıkları anlaşılınca da ortalığı velveleye vermeye başladılar. Milli İttifak’ın haklı itirazlarını ve başlattıkları hukuki süreci iptal için ellerinden gelen bütün kirli oyunları devreye soktular. Hâlbuki yüzlerce deşifre olmuş sahtekârlık ve hırsızlık belgesi ortada. Ama onlar yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabıyla hareket ediyorlar. Merak etmeyin ev sahibi yavuz çıkınca onlar tabana kuvvet kaçarlar; zillet ittifakı üyelerini de bir çırpıda satar ve ortada bırakırlar.’’ Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral da CHP adayı İmamoğlu’nun İstanbul’da aldığı oy oranı ile ilgili olarak ‘Şaibe‘ imalarıyla dolu açıklamalar yapmıştı. Saral ’’Türkiye genelinde yüzde 37 oy almış bir ittifakın, Türkiye genelinde yüzde 52 oy almış Cumhur İttifakı’yla kafa kafaya olması izah edilebilir bir durum değildir. Ak Parti’nin 24 ilçede oy toplamı; 3 milyon 964 bin 799 iken, CHP’nin 14 ilçede aldığı oy toplamı 1 milyon 747 bin 96’dır. Buna rağmen büyükşehirde Binali Yıldırım’a 4 milyon 146 bin 42, Ekrem İmamoğlu’na ise 4 milyon 169 bin 987 oy çıkmıştır. Siyaset kurumu milli vicdana karşı sorumludur. Bu sorumluluk mantığa, matematiğe, usule ve hukuka karşı sorumluluktur” diyen Saral, “Bu noktada CHP’nin ‘odunumun parası’ çığırtkanlığı ile usul ve mantığı sağır etme çabası, İstanbul’da seçim sonuçlarına dair şüphe ve istifhamı biraz daha koyulaştırmaktadır. Şahsen ben, CHP’li yetkililere ve özellikle de Sayın İmamoğlu’na mantığa ve usule karşı sorumluluk almayı telkin ediyorum’’ demişti.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.