|
Amerika gizli servisi CIA Trump suikastına bile bile yol vermiş?

Wyoming’in Cumhuriyetçi Senatörü John Barrasso Suikastçı Matthew Crooks’un Trump’a yönelik saldırıyı gerçekleştirmeden bir saatten fazla zaman öncesi güvenlik ekipleri tarafından “yanında sırt çantası ve telemetre taşıması” nedeniyle “şüpheli bir karakter olarak tanımlandığını” Amerika için bu acı gerçeği FBİ ve Gizli Sevisin Senatörlere verdiği Brifingte öğrendiğini belirtti. Barrasso yani ondan sonra o saat boyunca bireyi gözden kaçırmamanız gerektiğini düşünmelisiniz” güvenlik personelinin bu tür şüpheli kişileri takip etmesi gerektiğini ancak böyle bir şeyin olduğuna dair hiçbir kanıtın bulunmadığını belirtti. Barrasso, ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle’nin istifasını isteyerek, “Amerikan halkının bu konuda kendini rahat hissetmemesi gerekiyor. Bu, Gizli Servis adına tam bir başarısızlıktır. En üst kademenin değiştirilmesine ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Aynı brifingi alan Tennessee Cumhuriyetçi Senatörü Marsha Blackburn de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Az önce Gizli Servis ve FBI ile bir brifinge katıldım. Gizli Servis’in, Trump sahneye çıkmadan önce bir tehditten haberdar olduğunu öğrendiğimde dehşete düştüm.” ifadelerine yer verdi. Blackburn da Gizli Servis Direktörü’ne istifa çağrısında bulunarak, “Direktör Cheatle’ın liderliğine güvenmiyorum ve görevinden ayrılmasının ulusumuzun çıkarına olacağına inanıyorum.” diye yazdı. MOSSAD’tan sonra ABD Gizli Servisi CIA’da ciddi bir çöküş görüldüğü, Gizli Serviste eski başkanlarını dahi koruyamayacak gelişmeler yaşandığı korumayı geçtik siyasi mülahazalarla Trump misalinde olduğu gibi ABD eski başkanlarını hedef alan suikast operasyonlarına yol vermeleri CIA için Kongre ve ABD’li kamuoyunun güvenini kaybettiklerinin açık bir işareti sanırım!

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçiler Donalt Trump’u yeniden aday göstermişlerdi. ABD’nin eski Başkanlarından Trump Müesses Nizamın belkemiği olan Federal Servis FBİ ve CIA ile arasının iyi olmaması rağmen bu görevi kabul etmişti. Ancak Trump henüz seçilmeden bu nedenle tam bir koruma altında olmamasına rağmen kendisinin 2 seneden bu yana koruma tedbirlerinin arttırılması yönündeki taleplerinin CIA tarafından reddedilmesini göz ardı ederek aday olmayı kabul etmesi kendisi için çok açık bir riskti. Zira iki hafta önce İnternetten canlı yayın yapan “All-in Podcast” programına konuk olan Trump, John F Kenndy ‘muhtemelen’ ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) öldürdüğünü iddia etmişti. Ancak Trump bu açıklamalarıyla Amerikan derin devleti Müesses Nizamın tetikçi gücü CIA’nın bir numaralı hedefi olmuştu. Trump Kennedy suikast’ının bir bölümünü açıklayarak yaptığı hatayı Suikastçı 20 yaşındaki Mathew Thjomas Croocks tarafından
Pennsylvania eyaletindeki mitingde kulağının derisinin sıyrılması ile vurulmuş mutlak bir ölümden kıl payı kurtulmuştu. Trump’ın arkasındaki izleyicilerden biri ölmüş, ikisi ağır yaralanmıştı. 20 yaşındaki saldırgan Mathew Thomas Crooks iki keskin nişancı tarafından anında öldürülmüştü.

CIA’YA BAĞLI KESKİN NİŞANCILAR SUİKASTÇININ TRUMP’U VURMASINI BEKLEMİŞ SANİYELER İÇİNDE SUİKASTÇI TETİĞE BASTIKTAN HEMEN SONRA SUİKASTÇI SUSTURULMUŞTU?

Suikastçının silahını ateşlemesiyle onu vuran keskin nişancının karşılık vermesi arasında saniyeler kadar fark var. Peki o silah, suikastçı tetiğe basmadan önce neden ateşlenmemiş. Hedef Trump neden kurtarılmamış ölümle burun burun getirilmiştir. Önce Trump’un ölmesinin beklendiği aşikar sanırım! Suikastçının silahını ateşlemesine kadar bekleyen gizli servis ajanlarının anında karşılık vererek suikastçıyı öldürmesi, açıkça suç delilleri ve olayın arkasındaki bağlantıların ortaya çıkmasını önlemek için suikastçının ortadan kaldırıldığı aşikar!

TRUMP SUİKASTÇI’NIN SAĞ KULAĞININ DERİSİNİ ÇİZİP GEÇEN SİLAHLI SALDIRISINDAN MÜCİZE KABİLİNDEN KURTULDUKTAN SONRA GİZLİ SERVİS KORUMALARININ TRUMP’UN ÜZERİNE ÇULLANARAK ETTEN DUVAR ÖRMEKTEN ÇOK TRUMP’U MEDYA ÖNÜNDE KONUŞTURMAMAK VEYA DAVRANIŞLARI İLE TEHDİT ETTİKLERİ AÇIKÇA GÖRÜLÜYORDU!

Trump kendi koruma içgüdüsü ile kendi hayatını kurtardıktan, gizli ajanların iş işten geçtikten sonra sözde Trump’un üzerine çullanarak hoyrat ve sertçe hatta darp ederek yarattıkları koruma rezaleti ve fiyaskosu tüm dünyaya CIA açısından kötü bir örnek oldu. CIA Ajanlarının Trump’un sağ kolunu morartıkları ayakkabılarının çıkmasına neden oldukları Trump’u koruma şovu içinde hareket eden CIA Ajanlarının çemberinden kendisini kurtardığı zor anlarda TRUMP’un savaş, savaşalım kelimeleri karşısında Trump’un kendisine suikast düzenleyenlerin CIA ajanları olduğunu bildiği zira Kennedy suikastını deşifre etmesi nedeniyle hedef olduğunu fark ettiği anlaşılıyordu. Trump’un tüm bu kötü ve art niyetli CIA ajanlarının bir daha hedefi olmamak için kendisini korumaktan aciz bu kişilere kahramanlar olarak hitap etmesinin asıl nedenin de yeni bir saldırı ile karşılaşmamak olduğu çok açıktır. Zira Eski Başkan Trump ölümle burun buruna gelmesinin ardından Milwaukee’de yapacağı konuşmayı değiştirdiğini belirterek “Son derece sert bir konuşma hazırlamıştım ama onu çöpe attım, ülkemiz bölünmüş durumda ve ben onları birleştirmek istiyorum” demişti. Trump’un sert konuşması şüphesiz Kennedy suikastı ve kendine yapılan suikast’ı tezgahlayan CIA Ajanlarını deşifre etmekti. Ancak Trump bu katiller ile Başkan olmadan mücadele edemeyeceği bilinciyle strateji olarak bu geri adım atması normaldir. Geçmişte Amerikan Başkanlarına suikast düzenleyen bu yapının deşifre edilebilmesi için Trump’un önce yeniden ABD Başkanı olması gerekir. O dönemde bile ABD Başkanlarını öldürmeyi neredeyse gelenek haline getirmiş illegal yapılarla mücadele tamamen stratejik ve taktiksel olarak güçlü bir Başkan olmaktan geçer sanırım!

#ABD
#CIA
#Trump
#Suikast girişimi
#Bülent Orakoğlu
1 ay önce
Amerika gizli servisi CIA Trump suikastına bile bile yol vermiş?
Çağın Rabia’sı: Esma Biltaci
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…