logo
EDISYON:

WhatsApp hikayeler özelliği kullanma ve gizlilik ayarları

Yeni Şafak
10:0524/02/2017, Cuma
G: 24/02/2017, Cuma
Diğer
WhatsApp hikayeler özelliği ve gizlilik ayarları
WhatsApp hikayeler özelliği ve gizlilik ayarları

WhatsApp hikayeler özelliği gelen son güncellemeyle birlikte artık tüm kullanıcıların hizmetine sunuldu. Snapchat özelliğini tüm uygulamalarına uyarlayan Facebook, son olarak da “Hikayeler” özelliğini WhatsApp’ta aktif etti. Peki WhatsApp hikayeler özelliği nasıl kullanılır ve gizlilik ayarları nasıl yapılır?

WhatsApp hikayeler özelliğinin aktif edilmesiyle birlikte kullanıcılar bu özelliği artık kullanmaya başladı. Durum güncellemesi de olarak adlandırılan “Hikayeler" özelliği ile artık herkes 24 saat silinebilin fotoğraflar ve GIF'ler paylaşabiliyor. Aynı zamanda gizlilik ayarlarından da hikayeler özelliğini kime göstermek istediğinizi seçebiliyorsunuz. İşte WhatsApp hikayeler özelliğini kullanma ve gizlilik ayarları…




İşte söz konusu güncelleme bugün yayınlandı ve WhatsApp'ın klasik durum özelliği değişti. İlk durum paylaşımı WhatsApp tarafından yapıldı ve yeni özelliğin nasıl kullanılacağı aktarıldı.




Tıpkı Instagram'daki hikaye (stories) özelliği gibi WhatsApp'ın durum özelliğinde de 24 saat içinde silinebilen fotoğraf, video ve GIF'ler paylaşılabiliyor. Böylece mevcut durumunuz yazıyla değil, takipçilerinize görsel bir şekilde anlatılmış oluyor. Paylaştığınız fotoğrafları düzenlemek ve emoji, yazı vs. eklemek de yine sizin elinizde.




Yeni özelliğin en güzel yanı ise gizlilik kontrolü. Paylaştığınız durumları kimin görmesini, kimin görmemesini istiyorsanız düzenleyebiliyorsunuz. WhatsApp'ta yeni durum paylaşımı yapmak için durum bölümün girip, ekranın üstündeki yuvarlak butona basmanız gerekiyor. Sonra ister anlık görüntüyü, ister arşivinizdeki görüntüyü paylaşabiliyorsunuz.



Bildiğimiz üzere Facebook, bünyesinde olan tüm sosyal medya platformlarına Snapchat özellikleri getiriyor. Instagram'daki hikayeler özelliği ve WhatsApp'ın yeni durum özelliği birebir Snapchat mantığında yapılan yenilikler. Facebook'un benzer özelliği Messenger'da da kullanacağı tahmin ediliyor.



WhatsApp durumu gizlilik ayarları



En önemli sorulardan birisi ise gizliliközellikleri. Yani paylaşılan durumlar kimler tarafından görülebiliyor? Durum bölümündeyken sol üstte yer alan "Gizlilik" düğmesi sayesinde bu detayları belirleyebilirsiniz. Burada üç farklı seçim şansı sunuluyor.



Kişilerim: WhatsApp'ta kayıtlı olan tüm mevcut kişiler durumlarınızı görüntüleyebilir.


Şunlar Hariç Kişilerimle Paylaş: Eğer bazı kişilerin durumunuzu görmesini istemiyorsanız bu seçenek üzerinden kişileri belirleyebilirsiniz.


Sadece Şu Kişilerle Paylaş: Bu sayede ise yalnızca seçtiğiniz kişilerle WhatsApp durumlarınızı paylaşabilirsiniz.



Bu hususta en altta da ufak bir not yer alıyor; yapılacak değişiklikler gönderilen durumları kapsamıyor. Yani öncelikle gizlilik ayarını yapıp akabinde durum paylaşımı yapılması şart. Elbette paylaşılan tüm içerikler diğer platformlarda olduğu gibi 24 saat sonra otomatik olarak kayboluyor.


#WhatsApp
#WhatsApp hikayeler
#Gizlilik ayarı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.