Yeni Şafak

Barış Pınarları ordusu ve yeni fikirlerin inşası

05:067/10/2019, Pazartesi
G: 14/10/2019, Pazartesi
Yeni Şafak

Arap milliyetçiliğinin Osmanlı düşmanlığı üzerinden inşa edildiği fikrini bugün her açıdan sorgulamalıyız. Araplar, milliyetçilik, düşman ve Türklerin bir fikir etrafında bir araya getirilmesi gibi bir genelleme söz konusu. Elbette birkaç örnekten hareketle bu fikrin içini doldurmak mümkündür. Yirminci yüzyılda böylesi bir ortam inşa edildiği için ötekisi Türk olan bir Arap ulusçuluğu fikri çok da yadırganmadı. Fakat artık o günlerin üzerinden çok zaman geçti.

#Selçuk Türkyılmaz
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.