EDISYON:

Norveçli futbolcu Ole Saeter İsrail ekibinden gelen teklifi "kanlı para istemiyorum" diyerek geri çevirdi

16:5420/09/2024, Cuma
G: 20/09/2024, Cuma
Diğer

Norveç ekibi Rosenborg'da forma giyen Ole Saeter, İsrail ekibi Maccabi Haifa'dan gelen transfer teklifini reddetti. 28 yaşındaki santrfor takımının antrenmanı öncesi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saeter, "Bu kabus gibi bir teklifti. Banka hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum. Teklif mali açıdan bağımsız olmamı sağlayabilirdi ancak İsrail beni ahlaki ve değerler açısından temsil etmiyor." ifadelerini kullandı.

"500 milyon da verseler kabul etmeyeceğim"

Norveç devlet televizyonu TV2'nin haberine göre, İsrail Premier Ligi takımlarından Maccabi Haifa kulübü, Norveç ekibi Rosenborg'a Ole Saeter için 10 milyon kron transfer ücreti teklif etti. Saeter, TV2'ye yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle transfer teklifini geri çevirdiğini belirterek "Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum." diye konuştu. İsrail kulübünün "500 milyon dolar teklif etse bile, o meblağı da kabul etmeyeceğini" dile getiren Saeter, "Paradan çok, değerler önemlidir. İnsan hakları ihlallerine karıştığı düşünülen bir ülkeden gelen teklifi haliyle kabul etmem." dedi.

Ole Saeter
#Ole Saeter
#Rosenborg
#Maccabi Haifa

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.