EDISYON:

Vicdandan bahseden köpek savunucusu Güliz Gündüz’ün kuduzdan hayatını kaybeden küçük Mustafa ile dalga geçtiği ortaya çıktı

23:4618/07/2024, Perşembe
G: 19/07/2024, Cuma
Yeni Şafak

Bitlis’te 2022 yılında, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 2 çocuktan biri olan 12 yaşındaki Mustafa Erçetin, kaldırıldığı hastanede kuduz olduğu tespit edildikten kısa süre sonra feci şekilde can verdi. Mustafa, hastane odasındaki fotoğrafıyla akıllara kazındı ve sadece perişan olan ailesini değil tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Dün, 17 Temmuz Çarşamba günü, Başıboş sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifine dair TBMM’de gerçekleşen Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda söz alan hayvan savunucusu Güliz Gündüz’ün, küçük Mustafa’nın ölümüyle dalga geçtiği paylaşımı ortaya çıktı. Gündüz, hemen her gün bir başka yetişkine ya da çocuğa saldırıda bulunan başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasına karşı çıkarak, “Gerçekten bunu mu istiyorsunuz? Devlet eğer bunu yasallaştırırsa her yerde bu katliam artacak. Biz bunu istemiyoruz. Bizim vicdanımızla oynamayın, bizim aklımızla oynamayın” ifadelerini kullandı. Konuşmasında vicdandan bahseden Güliz Gündüz’ün, Mustafa’nın kuduz olduğuna dair yapılan habere, “İnsanların ısırdığı 2 köpek kuduz teşhisiyle zortraya sevk edildi” yorumunda bulundu.

#Başıboş Köpek Sorunu
#Güliz Gündüz
#Mustafa Erçetin
#Kuduz
#TBMM
#Komisyon
#Köpek Saldırısı
#Köpek Sorunu
#Bitlis

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.