EDISYON:

Ümraniye'de polisi şehit eden Yunus Emre Geçti'nin yakalanma anı kaydedildi

09:2923/09/2024, Pazartesi
G: 23/09/2024, Pazartesi
DHA

Ümraniye'de, 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüpheliye yönelik yapılan operasyonda, polise silahlı saldırı gerçekleşti. Yakalandığı sırada polisin silahını alan şüpheli ateş açtı. Olayda yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Bu sırada yaralanan polis K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G.'nin hastanedeki tedavisi sürüyor. Polisi şehit eden saldırgan kısa bir süre sonra yakalandı. O anlar kameraya anbean böyle yansıdı.

Emniyet açıklama yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmalarda, Yunus Emre Geçti'nin (19), Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşandı.


Zanlı, polis memurunun silahını alarak çevredekilere ateş ederken, kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27) da karşılık verdi.

Olayda, Yılmaz ve polis memuru K.H.S. ile şüphelinin olay yerinde bulunan annesi P.G. (43) yaralandı.

Yaralılar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılırken kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.Yaralı polis K.H.S. ile P.G'nin hastanedeki tedavilerinin sürüyor.

Zanlı gözaltına alındı

Polis ekiplerinin çalışmasında zanlı Yunus Emre Geçti de yaralı şekilde gözaltına alındı. Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer aldı.

Suç makinesi çıktı

Diğer yandan polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin suç dosyası kabarık çıktı. Zanlının kasten yaralama, cinsel taciz, yağma, gasp, motosiklet hırsızlığı, çocuğun cinsel istismarı, mala zarar verme ve uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak suçlarından 26 adet suç kaydı olduğu öğrenildi.

Uzun namlulu silahla paylaşım

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin uzun namlulu silahla fotoğraf çekilip sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.




Katilin sosyal medyadaki diğer paylaşımları



Adliyeye sevk edildi

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısı Yunus Emre Geçti adliyeye sevk edildi. Zanlı, 2 kadın polisin eşliğinde araca bindirilerek İstanbul Anadolu Adliyesine sevk edildi.




#Ümraniye
#Polis
#Saldırı
#Şehit

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.