logo
EDISYON:

Sözcü yazarı Muratoğlu'nun ilginç 'Türkiye-İsrail' kıyaslamasına Likoğlu'ndan tepki

Semih Bozkuş
00:342/10/2024, Çarşamba
G: 2/10/2024, Çarşamba
Yeni Şafak

Sözcü Gazetesi Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye." sözleri üzerinden ilginç bir kıyasa girişti. Terör devletinin saldırganlığını göz ardı eden Muratoğlu, "10 milyon kişilik İsrail'in 86 milyon kişilik Türkiye'yi hedef alabileceğini mi düşünüyor ciddi ciddi?" dedi. Muratoğlu'nun beyin yakan kıyasına, işgalci İsrail'in hedefindeki Arap dünyası üzerinden cevap veren Yeni Şafak Gazetesi GYY Hüseyin Likoğlu, "Efendim, İsrail'in nüfusu 10 milyon. Eee Türkiye nüfusu 85 milyon. İsrail kafayı mı yemiş? Niye Türkiye'yi hedef alsın? Arap dünyası işte. Arap dünyası kaç milyondu? İsrail Arap dünyasını hedef aldığı zaman. Böyle bir şey yok." sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'na katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, terör devleti İsrail'in 'vadedilmiş topraklar' hezeyanı üzerinden ortaya koyduğu saldırganlığına deyindi.

İsrail'in Filistin'in ardından hedefinde artık Lübnan'ı aldığını ifade eden Erdoğan, "
Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir.
" dedi.

Sözcü yazarından ilginç kıyas

Sözcü Gazetesi Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, işgalci İsrail'in sıradaki hedefinin Türkiye olduğunu açıkça beyan ettiği bu sözleri üzerinden beyin yakan bir 'Türkiye-İsrail' kıyasına girişti.

X hesabından paylaşımda bulunan Muratoğlu, terör devletinin saldırganlığını göz ardı ederek, "
10 milyon kişilik İsrail'in 86 milyon kişilik Türkiye'yi hedef alabileceğini mi düşünüyor ciddi ciddi? Ya İsrail kafayı yemiştir...
" ifadelerini kullandı.

"Arap dünyası kaç milyondu İsrail hedef aldığında?"

Gözünü kan bürüyen İşgalci İsrail'in Türkiye'nin bir kısmını da içine alan 'vadedilmiş topraklar' hezeyanını göz ardı eden Muratoğlu'nun bu tepki çeken çıkışına
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu
cevap verdi.
24 TV'de yayınlanan 'Basın Ekspres' programına konuk olan Likoğlu, "
Efendim, İsrail'in nüfusu 10 milyon. Eee Türkiye nüfusu 85 milyon. İsrail kafayı mı yemiş? Niye Türkiye'yi hedef alsın? Arap dünyası işte. Arap dünyası kaç milyondu? İsrail Arap dünyasını hedef aldığı zaman. Böyle bir şey yok.
" sözleriyle tepki gösterdi.

"Yerli ve milli savunmayla Türkiye caydırıcı olmalı"

Likoğlu konuşmasının devamında, "'
Ya tamam korkmamıza gerek yok' diyorsanız amenna. Hiçbir itirazım yok. 'Efendim ya siz de bu işleri amma büyütüyorsunuz', 'Ne yapacak ki bizi' diyorsanız benim ona bir itirazım yok. Ama hedef olduğumuz, tedbiri elden bırakmışsak, gözümüzü dört açmazsak; işte yerli savunma ürünleri konusunda acele etmezsek, bu konuda bize çelme takanların ayaklarını kırmazsak bak çok açık söylüyorum ayaklarını kırmazsak yarın Allah muhafaza ya tabii ki yani Türk milleti Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele karşı savaştı. Tabii ki biz yine savaşız. Tabii ki istikbalimizi, istiklalimizi üç kuruşluk siyonist Yahudilere çiğnetmeyiz. Ama acılar çekeriz.
" ifadeleriyle yerli ve milli savunmanın önemine değindi.

"İsrail'i cesaretlendiriyorsunuz"

Türkiye'nin güçlü bir yerli ve milli savunmayla caydırıcı olması gerektiğinin altını çizen Likoğlu, art niyetli açıklamalarla İsrail'in cesaretlendirildiğini belirterek, "
Yani şunu söyleyeyim. Deyin ki 'Ya abartmayın. İsrail kim ki? Hele bir denesin bakalım' Bunu söyleyin. Ama 'yok canım yok öyle bir şey' dediğiniz zaman, o zaman başka bir hesabın içerisindesiniz demektir. Dolayısıyla iç cepheyi güçlü tutacağız Tehlikeyi en yakınımızda hissedeceğiz. Hafife almayacağız ve süreci iyi okuyacağız. Tarihten de ders alacağız.
" dedi.


#İsrail
#Saldırı
#Lübnan
#Türkiye
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Hüseyin Likoğlu
#Murat Muratoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.