EDISYON:

Şehit polis Şeyda Yılmaz üzerinden siyaset yapan CHP'li Başarır aylar önce infaz indirimi istemiş

Lokman Özdemir
17:0223/09/2024, Pazartesi
G: 23/09/2024, Pazartesi
Yeni Şafak

İzmir'de konuşan CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli ile yaşanan arbede sırasında şehit edilen polis Şeyda Yılmaz üzerinden siyaset yaptı. Konuşmasında "Sokaklarımız Teksas gibi. Organize suçlar açısından Avrupa’da birinci sıradayız." diyen Başarır'ın aylar önce hükümetten infaz indirimi ve af talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Temmuz ayındaki 9. Yargı Paketi Adalet Komisyonu Toplantısı'nda konulan Başarır "2002’de de Türkiye, Türkiye’ydi. 2024’te de Türkiye aynı Türkiye. Hükümlü sayısı 7 kat neden arttı? Burada bir sorun var. İnsanların temel beklentisi bir infaz indirimiydi" diyor.

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphesiyle yakalanan
Yunus Emre Geçti
adlı şahıs, arbede sırasında silahla ateş açarak polis memuru
Şeyda Yılmaz
'ı şehit etti, biri polis olmak üzere iki kişiyi de yaraladı.

19 yaşındaki zanlının 26 ayrı suçtan sabıkalı olduğu tespit edildi.


Şehit polis üzerinden siyaset yaptı


Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden 27 Yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehadeti tüm Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğdu. Fakat muhalefet bu olay üzerinden bile siyaset üretmekten geri durmadı.



CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yılmaz'ın şehadeti üzerinden siyaset yaparak İçişleri Bakanlığı ve hükümeti hedef aldı.


Başarır
"Sokaklarımız Teksas gibi. Organize suçlar açısından Avrupa’da birinci sıradayız. 2023 yılında 3 bin 773 silahlı olay yaşandı. Günlük silahlı olaylarda 6 vatandaşımız hayatını kaybediyor. İçişleri Bakanı, şiddetle ilgili sorulara ‘sus’ diye yanıt veriyor; hayır, biz susmayacağız. Türkiye’nin her ilinde korkunç olaylar yaşanıyor, insanlar silahlara çok kolay erişim sağlıyor, Bakan ve iktidar buna seyirci kalıyor. İstanbul’un göbeğinde bir kadın polis, bir suç makinesi tarafından katlediliyor"
dedi.

Aylar önce af istemişti


Ancak aynı Başarır Temmuz ayındaki 9. Yargı Paketi Adalet Komisyonu Toplantısı'nda infaz indirimi ve af için çağrıda bulunmuştu.



Başarır yaptığı konuşmada
"2002’de de Türkiye, Türkiye’ydi. 2024’te de Türkiye aynı Türkiye. Hükümlü sayısı 7 kat neden arttı? Burada bir sorun var. İnsanların temel beklentisi bir infaz indirimiydi"
ifadelerini kullanmıştı.


#Ali Mahir Başarır
#CHP
#Yunus Emre Geçti

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.