PKK ve CHP aynı dili konuştu: İsrail Türkiye'ye saldırmayacak

Lokman Özdemir
10:469/10/2024, Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP ve terör örgütü PKK, Cumhurbaşkanı Rececep Tayyip Erdoğan'ın dikkat çektiği siyonist tehdide karşı ortak noktada buluştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel gibi terör örgütünün sözde yönetici terörist Bese Hozat da "İsrail Türkiye'ye saldırmayacak" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) üçüncü yasama yılının açılışında genel kurula hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör devleti İsrail'in Gazze'de bir senedir uyguladığı soykırıma dikkat çeken
'siyonist saldırganlığın Türkiye'yi de kapsayacağını'
söylemişti.

"Bütün hesap bunun üzerine"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, katil İsrail'in vadedilmiş topraklar hayaliyle Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye olacağına vurgu yapmıştı.





Erdoğan Meclis'teki konuşmasında şunları söyledi;

"Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizmle Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer -açık söylüyorum- bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir. Türkiye içindeki bazı İsrail dostlarının, bazı siyonistseverlerin, gönüllü veya paralı siyonizm propagandası yapan aparatların anlamadığı, işte budur. Birileri ısrarla görmek istemese de Netanyahu Hükûmeti Anadolu'yu da içine alan bir ham hayal kurmakta, ütopya peşinde koşmakta; bu niyetlerini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir. 7 Ekimden beri yaşanan her gelişme bu tehdidin boyutunu biraz daha artırmaktadır. İsrail'in, Filistin ve Lübnan'daki saldırılarını çok yakından takip ederken Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bölücü örgütü maşa olarak kullanmak suretiyle nasıl birer küçük uydu yapı kurmak istediğini de çok net görüyoruz. Bu coğrafya bilgisini sizlere ve aziz milletimize burada hatırlatmak isterim. Bakınız, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriye sınırından Lübnan sınırı karayoluyla 170 kilometredir ve Türkiye Lübnan’a arabayla sadece iki buçuk saat uzaklıktadır. Antakya ile Gazze arası Ankara ile Aydın arası kadardır yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği bölgede giderek büyüyen siyonist tehlike ile ilgili ana muhalefet partisi
CHP ve eli kanlı terör örgütü PKK'dan benzer açıklamalar geldi.




Özgür Özel: İsrail Türkiye'ye saldırmaz


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndaki kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.


  • Özel, Türkiye’nin İsrail’den bir saldırı beklentisi olmaması gerektiğini savundu.

Özel
"Bugünden yarına Türkiye’ye yönelik bir saldırı ihtimali yok. İsrail’in Türkiye’ye saldırması ne akılla ne de gücüyle mümkün. Bugün yapılan açıklamalardan sonra emin oldum ki, milletimizin bu konuda endişelenmesine gerek yok"
dedi.

Terörist Bese Hozat: İsrail Türkiye'ye saldırmayacak


Terör örgütü PKK'dan da Özgür Özel ile benzer açıklamalar geldi.


İsrail gibi bebek katili olan terör örgütünün sözde yöneticilerinden terörist elebaşı Bese Hozat, yaptığı açıklamada İsrail'in Türkiye'ye saldırı yapmayacağını iddia etti.

Hozat
"Türkiye'nin korkusu Kürtlerdir. İsrail Türkiye'ye saldırmayacak"
ifadelerini kullandı.





#Özgür Özel
#Bese Hozat
#CHP
#PKK