|

Narin’in mezarı başında akrabasının dikkat çeken ağıdı kameraya yansıdı: Havin'ime de böyle kıydılar

17:14 - 11/09/2024 Çarşamba
Güncelleme: 17:43 - 11/09/2024 Çarşamba
Diğer

21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19’uncu günde Eğertutmaz Deresi’nde çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş şekilde bulunmuş ve cenazesi yapılan otopsi işleminin ardından köy mezarlığına defnedilmişti. Cinayete kurban giden Narin’in mezarı başında ağıt yakan akrabasının sözleri ise adeta kan dondurdu. Türkiye’nin yakından takip ettiği olayla ilgili kameralara yansıyan görüntülerde Narin’in mezarı başında oturan ve akrabası olduğu değerlendirilen kadın, “Havin’ime de böyle kıydılar” diyerek ağıt yaktı. Söz konusu görüntüler sosyal medyada büyük ses getirdi. Ayrıca, “Havin kimdir? Havin Narin’in neyi?” soruları ise merak konusu oldu.

22 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Türkiye’nin gündemine oturan olaya ilişkin soruşturma ve adli süreç devam ediyor. Narin’in annesi, babası, abisi ve amcasının aralarında bulunduğu 22 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Olayın itirafçısı olan Nevzat B., ise tutuklandı.

ABLANIN ÖLÜMÜ SORUŞTURULUYOR

Narin’in ölümü araştırılırken yürütülen soruşturma devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin’in 2019’da merdivenden düşerek hayatını kaybettiği öne sürülen ablası Tülin Güran ile ilgili de soruşturma başlatıldı. Daha önce otopsisi yapılmamış olan abla hakkında otopsi yapılması için soruşturma başlatıldı.


HAVİN KİMDİR?

Küçük Narin'in mezarı başında gözyaşı döken kadın, "Havin'ime de böyle kıydılar" sözüyle ağıt yakması sonrası akıllara 'Havin kim?' 'Köyde farklı sır ölümler mi var?' sorusunu getirdi.



#Narin Güran
#Diyarbakır
#Havin Güran
6 gün önce