|

KKTC’deki İsrail tehlikesi: Yahudiler toprak satın alıp binlerce şirket kuruyorlar

Hüseyin Berk
23:22 - 10/11/2023 Cuma
Güncelleme: 23:32 - 10/11/2023 Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak'ın YouTube kanalında canlı yayınlanan Hafıza'da, İşgalci İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik katliam saldırıları ve KKTC'deki Siyonist tehlike masaya yatırıldı. KKTC’deki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden oluştuğunu vurgulayan Gazeteci Ersin Çelik, "Şirket kuruyorlar, KKTC’de 2 bin İsrail şirketinin ne işi var?" diye konuştu. Gazze'de yaşananları Mavi Vatan üzerinden okumak gerektiğini belirten Çelik, "Doğu Akdeniz'deki gaza çökmeleri için KKTC’yi devre dışı bırakmaları gerekiyor" dedi. Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ise "Doğu Akdeniz'deki en ufak eksiklik bizim canımızı çok yakar" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak’ın sevilen serisi Hafıza’da, Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ile Gazeteci Ersin Çelik, “Türkiye’nin 21. Yüzyıl Stratejisi” konusunu masaya yatırdı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik katliam saldırılarının konuşulduğu programda, KKTC’deki Siyonist tehlikeye dikkat çekildi.

"Yahudi İsrailliler, KKTC'de toprak alıp şirket kuruyorlar"

“Mavi Vatan ve Gazze meselesinin bir tarafında KKTC var.”
diyen Ersin Çelik,
“2000’lerden itibaren İsrail, KKTC’de güçleniyor. Adanın ucundan Tel Aviv görünüyor. İsraillilerin toprak satın alma meselesi var.”
diye konuştu.
Son 20 yıldır yürütülen projelerle KKTC’deki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden oluştuğunu vurgulayan Çelik,
“Birkaç toprak alma şekilleri var. Bunlardan birisi vatandaş olup toprak sahibi almak. Şirket kuruyorlar, KKTC’de 2 bin İsrail şirketinin ne işi var? KKTC’liler üzerinden toprak satın alıyorlar, siyasette çok güçlüler”
dedi.

"Doğu Akdeniz'deki gaza çökecekler"

“KKTC’nin dünyaya entegre olması gerekiyor.”
diyen Çelik,
“Buradaki gaza çökmeleri için KKTC’yi devre dışı bırakıp, siyaseten saf dışı bırakmaları gerekiyor.”
ifadelerini kullandı.

"Doğu Akdeniz'deki en ufak eksiklik bizim canımızı çok yakar"

İbrahim Ufuk Kaynak ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son savaşta bir şeyi gördük, Gazze’deki vahşet başladıktan sonra İsrail’den 30 bin göç var. İsrailliler göç etti başka ülkelere, bunlardan birisi de KKTC.

ABD’ye de gidiyorlar. SSCB’den Rusya’ya miras kalan Yahudiler İsrail kurulduktan sonra gelip vatandaş oldular. Rus pasaportuyla kimse vize alamayacaktı. Şimdi İsrail pasaportuyla Anglosakson ülkelerine gidebiliyorlar.

Doğu Akdeniz'deki en ufak eksiklik bizim canımızı çok yakar. Türkiye'deki muhalefet, ülkenin hayrına olacak hiçbir şey istemiyor. Seçim yaptılar (CHP kurultayı), biri gitti diğeri geldi ilk konuşması ABD ve Avrupa casuslarının serbest bırakılması."




#KKTC
#İsrail
#Gazze
#Ersin Çelik
#İbrahim Ufuk Kaynak
#Doğal Gaz
10 ay önce