EDISYON:

Kaza yapan aracın şoförü benim dedi: 2 sene ehliyetine el koydular

Kaan Saraçoğlu
16:3913/09/2024, vendredi
G: 13/09/2024, vendredi
IHA

Bursa'da kazaya karışan alkollü arkadaşını kurtarmak için sürücü benim diyen gence ders niteliğinde ceza. Trafik polisi, kaza yapan sürücü ile yer değiştirdiğini anladığı gence "sen bize yaralamalı kazada kazaya karışan kişi benim diyen şahıssın, ama yalan söylüyorsun bu yüzden senin psikolojin yerinde değil araç kullanmaya haiz kişi değilsin" diyerek ehliyetine el koydu. Bursa'da yaşanan ilginç kaza dün gece saat 01:30 sularında Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Kükürtlü Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre kaportacılık yapan Enes Y., iş arkadaşıyla alkol aldıktan sonra tamir için bırakılan müşterisinin aracına binip, eve doğru yola çıktı. Cadde üzerinde ilerlerken, motosikletiyle seyir halindeki Abdullah A.'ya çarptı. Kazanın etkisiyle savrulan motosikletli taksi durağına girerken, arkasındaki arkadaşı Muhammed A. ise yaralandı. Kaportacılık yapan Enes Y. ise olay yerinden hızla kaçtı. Aracı evine bıraktıktan sonra olay yerine tekrar gelen Enes Y. yaralı var mı diye kontrol ederken, yakayı ele verdi. Polis ekipleri tespit ettikleri sürücüye alkol testi yapmak istedi. Cihaza uzun süre üflememek için gayret gösteren sürücü, 1.30 promil alkollü çıktı. Alkolü sürücüler görüntü alan gazeteciler için birbirlerine dönerek düğünüzde de böyle görüntü alacaklar mı diyerek espri yaptı.

"Yalan söylediğin için psikolojin yerinde değil, araç kullanmaya haiz kişi değilsin"


Motosiklet sürücüsünü kameradan tespit eden ekipler, sürücünün değiştirdiğini anladı. Abdullah A.'nın ehliyeti yetersiz olduğu için olay yerine arkadaşını çağırdığını anlaşıldı. İş te o noktada bir dedektif gibi devreye giren ekipler kazayla hiç bir ilgili olmadığı halde arkadaşını kurtarmak için sürücü benim diyerek yalan söyleyen gence daha önce hiç görülmemiş ders niteliğinde bir ceza verdi. Gencin ehliyetine el koyan polis memuru gence "Ehliyetime ne oldu diye merak ediyor musun? Bir sor ehliyetime ne oldu?" dedi. Şaşırmış bir şekilde polis memuruna bakan genç polsin "Sen bize yaralamalı kazada sürücü benim diyen kişisin ancak yalan söylemişsin senin psikolojin yerinde değil, sen araç kullanmaya haiz kişi değilsin bu yüzden ehliyetine el konuldu" açıklaması karşısında hayatının dersini aldı.

Ekipler gencin ehliyetini alarak psikotekniğe sevk ederken, Abdullah A. ise yetersiz ehliyetten işlem gördü. Öte yandan, yaralanan kişinin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. Komedi filmi gibi kaza da hafif ticari araç ile motosiklet bağlanırken, Enes A.'ya 6 bin lira alkollü araç sürmekten, motosiklet sürücüsü Abdullah A.'ya ise 12 bin lira idari ceza kesildi.


#Trafik Kazası
#Ehliyet
#Bursa
#Alkollü sürücü

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.