Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir: Garipoğlu'nun mezarından kefen çıkmadı

15:283/10/2024, Perşembe
G: 3/10/2024, Perşembe
DHA

İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut’u canice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün yetkililerin kontrolünde açıldı. Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir Feth-i kabir işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Feth-i Kabir işleminin kayda alındığını ifade eden Av. Rezan Epözdemir, Karabulut ailesi, Garipoğlu Ailesi'ni temsilen avukatları, adli tıp uzmanları, kolluk kuvvetleri ve mezarlıklar il müdürünün işlem esnasında Garipoğlu'nun mezarının başında olduğunu ifade etti.

1 hafta içinde muhtemel rapor tanzim edilecek

Garipoğlu Ailesi'nin hiçbir ferdi bu işleme katılmazken Epözdemir, "1 hafta içinde kuvvetle muhtemel rapor tanzim edilecektir. İnşallah geldiğimiz noktada 15 yılın sonunda maddi gerçek ortaya çıkar. Adalet tecelli eder." şeklinde konuştu.

Garipoğlu'nun mezarında kefen çıkmadı

Bir gazetecinin "Neden kefen yok" sorusuna da yanıt veren Epözdemir, "Onu anlayamadım hiçbir kefen bez yok. Bu birkaç alternatifi bize verebilir. 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma itimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karsşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok " dedi.

#Cem Garipoğlu
#Münevver Karabulut
#Rezan Epözdemir

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.