Terör devleti İsrail'in Gazze'deki soykırım saldırılarına katılan ve Türk vatandaşlığı bulunan çifte vatandaşların, 'mal varlıklarına el koyulması, vatandaşlıktan çıkarılmasına' ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi önergesi kabul edildi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kanun teklifini "Dünyanın neresinde olursa olsun hangi dine ve millete mensup olursa olsun, soykırım suçu işleyen katillerin Türkiye'de yargılanıp cezalandırılmasını, çifte vatandaş olanlardan 'yurda dön' çağrısına uymayanların üç ay içerisinde vatandaşlıktan alınması ve mal varlıklarına el konulmasını öngörmektedir" diyerek özetledi. Teklif, AK Parti'nin oylarıyla kabul edilirken; CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Arkası önü belli olmayan haberler üzerinden burada konuşma yapmak doğru değil" açıklamasını yaptı.
Terör devleti İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 243 Filistinli öldü, 88 bin 33 kişi yaralandı.
İsrail'in soykırım saldırılarına Türk pasaportu da olan çifte vatandaşların da katıldıkları ortaya çıkmıştı.
Söz konusu gelişmeler bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme geldi.
HÜDA PAR'dan "İsrail'in soykırımına katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması" kanun teklifi
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,
TBMM Genel Kurulu'na hitabında,
Adalet Bakanlığında olan 'soykırıma bulaşanlara soruşturma talep etme, cezai tahkikat oluşturma yetkisinin' TBMM'ye de verilmesini istedi.
Yapıcıoğlu, kanun teklifini,
"Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dine ve millete mensup olursa olsun, soykırım suçu işleyen katillerin Türkiye'de yargılanıp cezalandırılmasını, çifte vatandaş olanlardan 'yurda dön' çağrısına uymayanların üç ay içerisinde vatandaşlıktan alınması ve mal varlıklarına el konulmasını öngörmektedir"
diyerek özetledi.
Önerge kabul edildi: Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek
HÜDA PAR’ın,
"Teklife göre; evrensellik ilkesinin, ilgili kanunda düzenleniş şekline göre bahsi edilen maddede sayılan suçların ülke dışında işlenmesi halinde, failin ve mağdurun vatandaşlığına bakılmadan, failin Türkiye'de bulunması da gerekmeden hakkında Türk kanunları uygulanabilecektir. Bu nedenle, belirtilen suçlar, yurt dışında bir yabancı tarafından yabancılara karşı işlenmiş olsa ve kendisi de yurt dışında bulunsa dahi, Türkiye'de cezai kovuşturmaya konu olabilecektir."
kanun teklifinin
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi önergesi AK Parti'nin oylarıyla kabul edildi.
Kanun teklifi önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından söz alarak,
"Arkası önü belli olmayan haberler üzerinden burada konuşma yapmak doğru değil"
açıklamasını yaptı. CHP grubu önergeye 'hayır' oyu verdi.
#İsrail
#Türkiye
#Çifte vatandaşlık
#HÜDA PAR
#Zekeriya Yapıcıoğlu