EDISYON:

İşgalci İsrail katletmişti: Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı Türkiye’de

09:3413/09/2024, Cuma
G: 13/09/2024, Cuma
IHA

Terör devleti İsrail tarafından Batı Şeria’daki barışçıl gösteriler sırasında Siyonist askerler tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı Bakü’den İstanbul’a geldi. İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi uçakla İzmir'e oradan da toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'ın Didim ilçesine gönderildi.

BAŞINDAN VURULARAK KATLEDİLMİŞTİ

İşgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria’da katil İsrail tarafından başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, için Nablus’ta cenaze merasimi düzenlenmişti.

OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Filistin Adli Tıp Kurumunun Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için hazırladığı otopsi raporunda Eygi'yi başından hedef alan İsrail kurşununun
"Neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru isabet ettiği"
belirtildi.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

BIDEN'IN EYGİ'NİN KAZAYLA ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül'de Beyaz Saray'dan New York'a doğru yola çıkmak üzere ayrılırken, İsrail askerlerince öldürülen Eygi ile ilgili soruya, "Öyle gözüküyor ki bu, bir kazaydı. Kurşun yerden sekerek kazara onu vurmuş” yanıtını vermişti. Biden’ın akılalmaz ifadelerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Eygi'nin ölümünün
"trajik bir hatanın sonucu"
olduğu iddia edilmişti.


#Ayşenur Ezgi Eygi
#Türkiye
#İsrail

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.