İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 90 şüpheli hakkında "terör ve örgütlü suçlar" kapsamında yürütülen iki ayrı soruşturma devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilere ait 20 kiralık kasa polis ekipleri tarafından incelendi. Yapılan kontrollerin ardından toplam 15 milyon liralık mal varlığına el konuldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilere "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamaları yöneltiliyor. Ayrıca İmamoğlu ve bazı belediye yetkilileri hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla da inceleme yapıldığı öğrenildi.
Gözaltına alınanlar arasında İBB İştiraki Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve İmamoğlu’nun danışmanı Necati Özkan da bulunuyor. Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri devam ederken, soruşturma sürecinin titizlikle yürütüldüğü bildirildi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.