EDISYON:

İBB zabıtasından boykot ürünlerini satmayan işletmeciye 'afiş' cezası: Neden rahatsız oldular?

10:4219/09/2024, Perşembe
AA

İstanbul'un Pendik ilçesinde işletmesi bulunan bir esnafa Siyonist İsrail'e ait boykot ürünlerinin 'satılmadığına' dair bilgilendirme afişini binasına astığı gerekçesiyle ceza kesti.

Pendik ilçesinde kafe olarak hizmet veren işletme Gazze'deki insanlık dışı soykırıma tepki olarak, " iki ay önce binasına "Bu iş yerinde boykot ürünleri satılmamaktadır. Özgür Filistin" yazılı pankart astı. İBB zabıta ekipleri 17 Eylül Salı günü iş yerine gelerek tutanak tutup Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 2 bin 52 lira ceza kesti. Daha önce de afiş astıklarını belirten iş yeri ortağı Ferhat Sevgi, bununla ilgili bir uyarı almadıklarını belirtti.

Bir insan böyle bir afişten niye rahatsız olur?

İşgalci İsrail ürünlerini boykot etmeyi hayatının her yerinde uyguladığını dile getiren Sevgi, "Her şeyden önce Müslüman ve insanız. Filistin’de yaşanan bir zulüm var." dedi. İBB zabıtasının cezası hakkında konuşan iş yeri sahibi, "Bir insan Siyonizm'i desteklemiyorsa böyle bir afişten niye rahatsız olur?" ifadelerini kullandı. Cezaya itiraz etmeyeceklerini vurgulayan Ferhat Sevgi, "Cezaya da itiraz etmeyip, ödeyeceğiz. Bunu bir şeref madalyası gibi görüyoruz." sözlerini sarf etti.


#İstanbul
#Pendik
#Boykot ürünleri
#İsrail
#İBB
#ibb zabıtaları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.