İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Saraçhane'de izinsiz gösteri yapan protestocular, şehre büyük zararlar verdi. Protestocular, Burmalı Cami’nin tarihi bilgilendirme panosunu spreyle boyayarak kullanılmaz hale getirdi. Bu eylem, dini değerlere saygısızlık olarak değerlendirildi. Protestolar sırasında caminin dışında bulunan panoya yönelik tahribat dikkat çekerken, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yer aldığı panoya da zarar verildi. Protestocular, ayrıca İBB güvenlik kulübeleri, ağaçlar, kaldırımlar ve alt geçitlerin duvarlarını boyayarak kamu mallarına da ciddi zarar verdi. Çocuk parklarının her bir köşesini de sprey boyalarla kaplayan göstericiler, camiye ve milli değerlere saygısızlık gösterdi. Ayrıca, Şehzadebaşı Camii içindeki mezarlıklara zarar verip, caminin duvarında alkol kullanarak dini hassasiyetlere büyük bir duyarsızlık sergilediler. Bu olaylar, toplumsal değerleri ve dini mekanları hedef alan bu protestoların, yalnızca şehre zarar vermekle kalmayıp, toplumsal huzursuzluk yarattığını gözler önüne serdi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

terör yuvası CHP kapatılmalı acilen kapatılmalı veyahut da Kayyum atanmalı terör yetiştiriyor ülkeye ülkeye zarar veriyor bunlar

Bunlar insan olamaz