EDISYON:

İBB Meclisi’nde şatafatlı Paris gezisi tartışıldı! AK Partili Muhammed Çimen CHP'li İBB yönetimini köşeye sıkıştırdı: Bağışçıları açıklayacak mısınız?

Adem Değirmenci
11:2412/09/2024, الخميس
G: 12/09/2024, الخميس
Diğer

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki yandaş gazetecilerle dudak uçuklatan lüks ‘Roma gezisi’ tartışmalara konu olmuştu. Lüks 'Roma gezisi' gündemde güncelliğini korurken İBB Meclisi’nde Paris eğlencesi tartışıldı. AK Partili üyeler İBB yönetimine zor sorular yönlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde eylül ayı ikinci oturumu, gerçekleştirildi.
2024 Paris Olimpiyatları
’na denk getirilen
'şatafatlı Paris gezisi'
günlerce konuşulmuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yandaş gazetecilerle dudak uçuklatan masraflarla yaptığı ve tartışmalara neden olan Roma seyahati gündemdekini yerini koruyor.

AK Partili Muhammed Çimen, harcanan paralar ve düzenlenen eğlenceleri sorarak tepki gösterdi.

Çimen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve beraberindekilerin Paris programına ilişkin soru önergesi verdi.
Çimen, şu ifadeleri kullandı:

“Gece yapılan eğlence organizasyonunun katılımcıları kimlerdir ve ne kadar para harcanmıştır? Katılımcıların CHP Genel Merkez yöneticileri, İBB Başkanı ve ekibi ile CHP'li ilçe belediye başkanları ve eşleri olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla katılımcılar bu seyahat ve organizasyon için bir bedel ödemiş midir?"

“BAĞIŞÇILAR KİM, AÇIKLAYACAK MISINIZ?”

Çimen, konuşmasının devamında ise, toplam ne kadar para harcandığını ve bağışçıların kim olduğunun sorarak, “Bağışçıların İBB'ye bağlı kuruluşlarla bir bağı ya da ilişkisi var mıdır? Bağışçıları açıklayacak mısınız?” sorularını yöneltti.

CHP’LİLER SORULARI ELEŞTİRDİ

Soru önergesine cevap vermek için söz alan CHP'li Meclis Üyesi Can Çobanoğlu, sorulara tatmin edici cevaplar veremedi. Net konuşamayan Çobanoğlu, soruları iyi niyetli bulmadığını söyledi.

YANDAŞ GAZETECİLER ROMA TURU ATMIŞTI

İstanbul’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Olimpiyat Oyunları'nın imza törenini gerçekleştiren İmamoğlu’na; aralarında Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Ruşen Çakır, Barış Pehlivan ve Ertuğrul Özkök gibi yandaş gazetecilerin de bulunduğu 45 basın mensubu ile birlikte toplam 73 kişilik bir kafile eşlik etmişti.






#Muhammed Çimen
#Roma Gezisi
#AK Parti
#İBB

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.