EDISYON:

HDP'li Kemal Bülbül 'CHP yeniden devlet tanımı yapmalı' deyip ittifak için şartları sıraladı: Ya demokratik çizgiye gelirsiniz ya da batıp gidersiniz

Hüseyin Berk
20:4518/12/2023, Pazartesi
G: 18/12/2023, Pazartesi
Yeni Şafak

HDP'nin paravan partisi DEM Parti'nin Parti Meclisi üyesi Kemal Bülbül, terör örgütü PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada, ittifak ortakları CHP'ye ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yol haritası çizdi. "CHP yeniden devlet tanımı yapmalı" diyen Bülbül, yerel seçimlerde yapılacak ittifakı işaret ederek, "Ya demokratik çizgiye gelirsiniz ya da batıp gidersiniz" diye konuştu.

CHP'nin son kurultayında Genel Başkanlığı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devralan Özgür Özel, ilk iş olarak terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş'a selam çakmıştı. HDP ile ittifakın sürmesi için geçtiğimiz günlerde HDP Genel Merkezi'nde giden Özel,
"Bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık, verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçlerde de karşılıklı görüşmelerimiz sürecek"
mesajını verdi.

HDP'li Bülbül 'CHP yeniden devlet tanımı yapmalı' deyip ittifak için şartları sıraladı

HDP'nin paravan partisi DEM Parti'nin Parti Meclisi üyesi Kemal Bülbül, terör örgütü PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada, Özel'i hedef alıp ittifak ortakları CHP'ye yol haritası çizdi.

"Ya demokratik çizgiye gelirsiniz ya da batıp gidersiniz"

"CHP yeniden devlet tanımı yapmalı"
diyen Bülbül, yerel seçimlerde yapılacak ittifakı işaret ederek,
"Ya demokratik çizgiye gelirsiniz ya da batıp gidersiniz"
diye konuştu.

"Bosna'ya Kıbrıs'a gideceğine Hakkari'ye git"

Bülbül konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

CHP'deki değişim nasıl bir değişim? Politik mi, biyolojik mi yoksa sadece başkan mı değişti?

CHP Genel Başkanı olarak seçilir seçilmez, Bosna'ya Kıbrıs'a gideceğinize Hakkari'ye gidin. Yıllardır buradan bir habersiniz.

CHP yeniden bir devlet tanımı yapmalıdır. CHP de olması gereken demokratik tutumu Cumhuriyetin ikinci yüzyılın sorumluluğunu üstlenemiyor.

Ya demokratik çizgiye gelecekler ya da batıp gidecekler"



#Özgür Özel
#Kemal Bülbül
#CHP
#HDP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.