EDISYON:

Erzurum Hoşköy'ün hoş imamı misafirperverliği ve ikramlarıyla gönüllere dokunuyor

Furkan Göker
11:5819/09/2024, Perşembe
Diğer

Erzurum'un Hoşköy ilçesindeki Hz. Ömer Camii'ni ziyaret eden vatandaşlar hoş sürprizlerle karşılaşıyor. Kosor-Şenkaya arasında yol üzerinde bulunan cami, girer girmez mis kokusu ile dikkat çekiyor. Cemaatin kullanımı için seccadelerin yanı sıra temiz çorapların da bulunduğu cami, Ardahan'dan Erzurum'a gitmekte olan bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

'ALLAH'IN EVİ' TABİRİNİN HAKKINI VERİYOR

Vatandaş, yol üzerinde ikindi namazını kılmak için durduğu camide, karşılaştığı manzara sonrası şaşkınlığını gizleyemedi. Çocuklar için şekerler, lokumlar ve çeşit çeşit kolonyaların yanı sıra buzdolabında soğuk içeceklerin dahi cemaatin kullanımına sunulması takdir topladı.

YAZILAN NOTLAR KALPLERİ YUMUŞATTI

Camide, imam hatip olan Erkan Ayyıldız'ın yazdığı notlar da dikkatlerden kaçmadı. Notların bazılarında, 'Ahir zamanda tüm zorluklara rağmen Allah’ın emrini yerine getirdiniz. Allah sizden razı olsun içecekler sizlere ikramımızdır. Afiyet olsun.' Eserleri okuyabilir ya da evlerinize götürebilirsiniz. Hediyemizdir." ifadeleri yer aldı. Yazı tahtası da bulunan camide, cemaat ve ziyaretçilerin, imam Erkan Ayyıldız için güzel dileklerini belirttiği notlar da dikkatlerden kaçmadı. O notların bazılarında ise, 'Hocam sizi tanımak nasip olmadı Allah sizden razı olsun.' 'Biz senden razıyız. Allah senden razı olsun. Ebediyen cennet bahçesinde en güzel yerde olman dileğiyle. Allah'a (cc) emanet ol.' ifadelerine yer verildi.

"İŞTE BİZE BÖYLE İMAMLAR LAZIM"

Erzurumlu vatandaş camilerdeki imamların da bu örnek davranışı benimsemeleri gerektiğini dile getirerek, "Ardahan'dan Erzurum'a gelirken Hz. Ömer Camii'nde ikindi namazını kılmak için durdum. Buranın imamı kimse onu tebrik ediyorum. Yani girişinden itibaren tertemiz kokan bir camii. Çok güzel yazılar, ikram kısmı, dolabı, her şeyiyle mükemmel. İşte bize böyle imamlar lazım. Tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

#Hz. Ömer Cami
#Erzurum
#Hoşköy
#Erkan Ayyıldız

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.