Diyarbakır'da yasağa rağmen toplanan göstericiler terör örgütü elebaşı Öcalan lehinde slogan attı

12:1313/10/2024, Pazar
G: 13/10/2024, Pazar
Diğer

Diyarbakır Valiliği’nin 9-13 Ekim tarihleri arasında aldığı eylem yasağına rağmen DEM Parti, bugün Diyarbakır'da miting düzenleyeceğini açıkladı. Çevre illerden gelen insanlar toplanılan alanda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehinde sloganlar attı. Polis ekipleri meydanda toplanan gruba dağılmasını ikaz ederken, grup ikazlara aldırmadan sloganlara devam etti. Toplanan DEM Partili grubun en önünde ise, partinin Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve terör örgütü elebaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da olduğu görüldü.

Sokaklarda bağırdılar

PKK sempatizanları Diyarbakır'daki sokak aralarında Abdullah Öcalan lehinde bağırdı. "Yaşasın başkan Apo" şeklinde slogan atan sempatizanlar, ardından toplanılan bölgeye doğru yürümeye devam etti.

DEM Partililere polis engeli

Çevre illerden gelmeye çalışan Dem Partililer ise, 9-13 Ekim tarihleri arasında aldığı eylem yasağını çiğnedikleri için polis engeline takıldı. Grup polise 'Kürdistan Faşizme mezar olacak.' sloganları attı.




#Diyarbakır
#DEM Parti
#Abdullah Öcalan
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.