EDISYON:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan önemli mesajlar: Komşumuzdan terör örgütleriyle mücadelede iş birliği görmeyi bekliyoruz

14:405/09/2023, mardi
Tvnet

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile görüştü. İki bakan görüşme sonrası kameraların karşısına geçti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakan yardımcılarının önümüzdeki ay Yunanistan'da tekrar bir araya geleceğinin altını çizerek, "FETÖ, PKK ve DHKPC gibi terör örgütleri ile mücadelemizde komşumuzdan etkin iş birliği görmeyi beklediğimizi ilettik. Yasa dışı göç konusu rekabet değil iş birliği alanı olmalı. Ege'de daha fazla can kaybı görmek istemiyoruz. Yunanistan'da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarını da önemli bir gündem maddesi olarak ele aldık. Ülkemizdeki azınlıkların sorunları konusunda da pek çok olumlu uygulamayı hayata geçirmiştik. Aynı yapıcı yaklaşımı soydaşlarımız için de bekliyoruz. Yunanistan'daki kültürel mirasımızın korunmasına büyük önem veriyoruz. Osmanlı eserlerinin restorasyonunda desteğe hazırız. Bu konuda karşılıklı iş birliği yapabileceğimizi vurguladık." ifadelerini kullandı.

#Hakan Fidan
#Dışişleri Bakanı
#Ankara
#Yunanistan
#Yorgos Yerapetritis

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.