Dere kenarına çöp döküp üzerini kapatan CHP'li belediyeye ceza yağdı

18:5925/09/2024, Çarşamba
IHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Rize Pazar Belediyesine ilçede topladıkları çöpleri Soğuksu Mahallesi'nde dere kenarına döktükleri gerekçesiyle 1 milyon 299 bin lira ceza uyguladı. İhbar üzerine bölgeye giden bakanlık yetkilileri yaptığı denetimde Pazar Belediye Başkanlığına ait çöp toplama araçlarının evsel atığı dere kenarına döktüğü, üzerinin de toprak ile kapatılmaya çalışıldığı tespitini yaptı.

Bakanlık Açıklama yaptı

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Denetim neticesinde Pazar Belediye Başkanlığına ait çöp toplama araçlarınca evsel atıkların dere kenarına döküldüğü, üzerinin de toprak ile kapatılmaya çalışıldığı ve halk sağlığını tehdit eden büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı tespit edilmiştir. Pazar Belediye Başkanlığı çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için uyarılmış, Çevre Kanunu'na istinaden belediyeye çevre kirliliği nedeniyle 1 milyon 299 bin TL idari ceza uygulanmıştır" denildi.

#Rize
#Pazar Belediyesi
#Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.