EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM'de Türkiye'nin 'Gazze' duruşunu hatırlattı: Biz tarih boyunca mazlumun yanında olmuş bir milletiz

18:3824/09/2024, Salı
G: 24/09/2024, Salı
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında, terör devleti İsrail'in Gazze'deki masum Filistinlilere yaptığı soykırımın üzerinde duran Erdoğan," Tayyip Erdoğan olarak, bu kürsüde hamasetin diliyle konuşmuyorum. Burada tarihimden, ecdadımın vicdanlı, adaletli duruşundan aldığım cesaretle konuşuyorum. Çünkü biz, tarih boyunca daima mazlumun yanında, zalimin ve zulmün karşısında olmuş bir milletiz. Bundan 500 yıl önce engizisyondan kaçan Musevilere de, Hitlerin toplama kamplarından kaçan Yahudilere de kucak açtık. Bizim, ülke ve millet olarak, açık söylüyorum, İsrail halkına yönelik herhangi bir düşmanlığımız yoktur. Müslümanların sırf inançlarından dolayı hedef alınmasına nasıl karşıysak, anti-semitizm de aynı şekilde karşıyız. Sorunumuz, İsrail hükümetinin katliam politikalarıyladır. Sorunumuz, tıpkı 5 asır önce olduğu gibi yine zalimle ve zulümledir. Şunu herkes bilsin ki, biz hakkı haykırmaktan çekinmeyiz. Birileri rahatsız olsa da doğruları söylemekten korkmayız." ifadeleriyle Türkiye'nin eski tarihte mazlumun yanında durduğu gibi, Filistinlilerin yanında da durmaktan korkmayacağını ve geri adım atmayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, kendisini dinleyen İsrailli yetkililerin gergin tavırlar sergilemesi de gözlerden kaçmadı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#Gazze
#Birleşmiş Milletler (BM)

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.