|

CHP'nin İYİ Parti'den yediği vetoya ilişkin Nedim Şener'den dikkat çeken sözler: Arada kalan Özgür Özel oldu

Semih Bozkuş
23:00 - 4/12/2023 Pazartesi
Güncelleme: 23:42 - 4/12/2023 Pazartesi
Yeni Şafak

İYİ Parti, 2024 yılındaki yerel seçimlerde iş birliği teklifinde bulunan CHP'ye 'hayır' cevabını verdi. İYİ Parti'nin söz konusu yerel seçim kararı siyaset gündeminde önemli bir yer edinirken gazeteci Nedim Şener ise tvnet ekranlarında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Aldığı 'ret' cevabı ile asıl arada kalanın CHP Genel Başkanı Özgür Özel olduğunu ifade eden Şener, CHP liderinin Pervin Çakar'ın elini öpmesinin ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ayağına gitmesinin boşa gittiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Seçimleri'nde alınan yenilgi sonrası Yedili Masa'dan ayrılan İYİ Parti yerel seçimlere kendi listelerinden gireceğini açıklamıştı.Masanın devrilmesiyle de CHP'de başlayan değişim rüzgarları sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan ederek partinin genel başkanı olan Özgür Özel de 'buzları eritmek' adına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek 2024 yılındaki yerel seçimler için iş birliği teklifinde bulunmuştu.

Özel'in teklifine ise bugün İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda yapılan oylama ile cevap verildi.

İYİ Parti GİK'te CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifi 35 hayır, 14 evet oyu ile reddedildi.

"Pervin Çakar'ın elini boşuna öptü"

Söz konusu yerel seçim kararı sonrası İYİ Parti ile CHP'nin nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken, gazeteci Nedim Şener ise tvnet'te yayınlanan 'Net Bakış' programında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Aldığı 'ret' cevabı ile asıl arada kalanın Özgür Özel olduğunu ifade eden Şener, CHP liderinin boşuna terör örgütü PKK'ya methiyeler düzen operacı Pervin Çakar'ın elini öpmesinin ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ayağına gitmesinin boşa gittiğini söyledi.

#Özgür Özel
#Pervin Çakar
#Meral Akşener
#Yerel Seçim
9 ay önce