28 Şubat zulmünün kara mizah ile sahneye taşındığı Bin Yıl oyunu 28 Şubat darbesinin 27. yıl dönümüzde Albayrak Medya ve Tiyatro Ankebut’un ortaklığında Fatih Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyici ile buluştu. "Demokrasiye balans ayarı yaptık" denilerek Sincan sokaklarında tanklar yürütüldüğü, kadınlar başörtüsü taktıkları için okullarından uzaklaştırıldığı 28 Şubat darbesi sanat ile buluşturularak sahneye taşındı. Bin Yıl oyunu ise tam bu noktalarda dört ayrı karakterin yolunu 28 Şubat sürecinde düştükleri hapishanenin koğuşunda kesiştiriyor.
Tiyatro oyunu yaptığı için “Halkı sınıf din mezhep ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek” suçundan hapse atılan iki tiyatrocunun koğuş arkadaşlarının hidayetine vesile oluşunun anlatıldığı oyunda hikaye tamamen kara mizah üzerinden ele alınıyor. Oyunu ayakta alkışlayan seyirciler 28 Şubat'ın sanat ile birleştirilerek sahneye taşınmasından ve yazılan senaryonun memnuniyetini dile getirdi. "28 Şubat konusu hak ettiği değeri sahne sanatları üzerinde görmüş değil"
Filistin Hakkında Konuşmalıyız oyununun yazarı Nurdan Albamya İnce, 28 Şubat'ın 27. yıl dönümüzden sahnelenen oyunu için yaptığı konuşmasında “Bu akşam biz Albayrak Medya'nın destekleriyle Tiyatro Ankebut olarak Bin Yıl oyunumuzu oynadık. Bin Yıl oyununda 28 Şubat sürecinin adaletsiz düzenini kara komedi ile anlattık. Çünkü bu saçmalığı ancak kara komedi paklardı diye düşündük. 28 Şubat konusu hak ettiği değeri sahne sanatları üzerinde kültürel anlamda görmüş değil. Herhangi komedi üzerine yazılmış tiyatro oyunu yok. Ancak belki kitaplar yazılmış olabilir ama kültürel anlamda helan hakkını veremediğimizi düşünüyoruz. Biz de bu konudan yola çıkarak 28 Şubat'la alakalı bir tiyatro oyunu yapmak istedik. Tabi manidar bir konu bu. Biz kültürel anlamda kendimizi gelişmemize izin verilmediğinden dolayı da tiyatro oyunu yapmakta çok geç kaldırdığımızı düşünüyoruz. Ancak yaptım ve yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.