EDISYON:

İnsansız savaş uçağımız ANKA III'ten gururlandıran atış: İlk testinde hedefi on ikiden vurdu

10:5520/09/2024, Cuma
G: 20/09/2024, Cuma
Diğer

İlk uçuşunu 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştiren ANKA III ilk mühimmat atışında hedefi on ikiden vurdu. Aselsan AF500 Elektro Optik kamera takılı ANKA III’ün yaptığı test, Roketsan'ın geliştirdiği Teber-82 Güdüm Kiti kullanılarak gerçekleştirildi.

TUSAŞ PAYLAŞTI

TUSAŞ'ın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Göğün kahramanı ANKA III, ilk atışını zaferle taçlandırdı. Türk savunma sanayiinin gururu olan millî mühendislik harikası insansız savaş uçağımız ANKA III'ün testlerde gösterdiği üstün performans, ülkemizin operasyonel yetenekleri ve savunma kapasitesine gelecekte büyük katkı sunacağının göstergesidir. Türkiye Yüzyılı’nda hızla gelişen savunma sanayiimize gece gündüz demeden hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

7 TON KALKIŞ AĞIRLIĞINA SAHİP

Mürted Hava Üssü’nden 08.30’da kalkışını gerçekleştiren ANKA III, Acıkır Atış Sahasında hedefe atışını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Turbofan motora ve yaklaşık 7 ton kalkış ağırlığına sahip ANKA III, test faaliyetlerinin tamamlanmasının akabinde 40 bin feet irtifada görev yapabilecek ve 0.7 mach sürate ulaşabilecek.

TAARRUZ AMACIYLA DA KULLANILACAK

ANKA III, keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlarının yanı sıra taarruz amaçlarıyla da kullanılacak. Mühimmatlı konfigürasyonda ANKA III sistemi, gövde içerisindeki iki istasyonun her birinde 650 kilogram, kanat iç istasyonlarının her birinde 650 kilogram, dış istasyonlarının her birinde ise 100 kilogram mühimmat taşıyabilecek.

#TUSAŞ
#ANKA III
#ROKETSAN
#ASELSAN

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.